Почиње електронско заказивање термина за тестирање и упис деце у први разред основне школе

Почиње електронско заказивање термина за тестирање и упис деце у први разред основне школе

Апликација за електронско заказивање тестирања и термина за упис детета у први разред основне школе доступна је од данас на порталу еУправа. Упис и тестирање би ове године од 3. априла до 31. маја, у Пријепољу требало да обави 320оро деце, која ће од септембра сести у клупе неке од седам основних школа у Пријепољу.

У први разред, у школској 2023/2024. години уписују се деца рођена од 1. марта 2016. до 28. фебруара 2017. године. Према подацима које смо добили у ПУ „Миша Цвијовић“, у којој будући прваци похађају обавезан припремно – предшколски програм, у седам основних школа у Пријепољу требало би да крене 320 првака, пет мање него претходне године.

Приликом уписа, родитељи или старатељи неће морати да прилажу документа, јер ће школа прибавити по службеној дужности извод из матичне књиге рођених, уверење о пребивалишту, уверење о похађању припремног предшколског програма изузев ако је дете похађало приватни вртић, као и лекарско уверење, осим ако је преглед обављен код приватног лекара или је дете војни осигураник.

Термин може да се откаже 24 часа раније, а уколико не дођете у заказаном термину у школу, систем неће дозволити да наредних 14 дана резервишете нови термин. У том случају, родитељи ће морати директно да се обрате школи и закажу нови термин. 

Подели на мрежама

Повезани чланци