Почиње електронско заказивање тестирања и термина за упис деце у први разред

Почиње електронско заказивање тестирања и термина за упис деце у први разред

Апликација за електронско заказивање тестирања и термина за упис детета у први разред основне школе доступна је од данас на порталу еУправа. Упис и тестирање би ове године од 1. априла до 31. маја, у Пријепољу требало да обави 290–оро деце, која ће од септембра сести у клупе неке од седам основних школа у Пријепољу.

У први разред, у школској 2024/2025. години уписују се деца рођена од 1. марта 2017. до 28. фебруара 2018. године. Према подацима које смо добили у ПУ „Миша Цвијовић“, у којој будући прваци похађају обавезан припремно-предшколски програм, у седам основних школа у Пријепољу, од септембра би требало да крене 290 првака, за 30 мање него претходне године.

Приликом тестирања и уписа, родитељи или старатељи неће морати да прилажу документа, јер ће школа прибавити по службеној дужности извод из матичне књиге рођених, уверење о пребивалишту, уверење о похађању припремног предшколског програма изузев ако је дете похађало приватни вртић, као и лекарско уверење, осим ако је преглед обављен код приватног лекара или је дете војни осигураник.

Термин може да се откаже 24 часа раније, а уколико не дођете у заказаном термину у школу, систем неће дозволити да наредних 14 дана резервишете нови термин. У том случају, родитељи ће морати директно да се обрате школи и закажу нови термин. 

Подели на мрежама

Повезани чланци