Почиње упис за 349 будућих првака у Пријепољу

Почиње упис за 349 будућих првака у Пријепољу

У осам основних школа у општини Пријепоље, у складу са Законом о основама система образовања и васпитања, у први разред уписаће се сва деца која до почетка школске године буду имала најмање шест и по, а највише седам и по година.

За реализацију припремног предшколског програма у радној 2018/2019. години у ПУ „Миша Цвијовић“ у Пријепољу укупно је уписано 349 деце, а то је број будућих првака. Програм траје девет месеци. Почео је 1.септембра, а завршава се 1. јуна – каже секретарка ПУ „Миша Цвијовић“ Јелена Човић.

Упис ће се вршити код секретара изабране основне школе сваког радног дана почев од 1. априла. Том приликом се заказује термин за тестирање детета које ће обавити школски педагог и психолог.

За упис у први разред основне школе потребан је извод из матичне књиге рођених, потврда лекара да су спремни за полазак у школу и потврда о завршеном припремном предшколском програму коју ће деца добити 1. јуна – рекла је Јелена Човић.

На основу резултата теста и разговора са родитељима утврђује се интелектуална, социјална и емоционална зрелост детета за полазак у школу. Према речима секретарке ПУ „Миша Цвијовић“ сва деца која су прошла припремни предшколски програм успешно су савладала прве кораке и сматра да су спремни за полазак у први разред.

Будући прваци из вртића „Наша радост“ ПУ „Миша Цвијовић“ током припремног предшколског програма упознали су се са делом градива који их очекује у првом разреду и сви су радосни што ће од септембра сести у школске клупе.

Упис и тестирање деце за полазак у први разред основне школе за школску 2019/2020. годину трајаће до 31. маја, у изузетним случајевима до 31. августа.

Опширније у видео прилогу:

Подели на мрежама

Повезани чланци