Почиње уређење излетишта Равне

Почиње уређење излетишта Равне

Излетиште Равне налази се на само 700 метара од града, окружено боровом шумом и на само 500 метара од видиковца Соколица. Пројекат уређења за циљ има да се тренутно неуређен простор претвори у место за рекреацију и одмор.

Старији наши житељи знају да су се овде традиционално одигравали вашари 2. маја. Корисник земљишта је општина Пријепоље. Ми смо прошле године урадили пројекат и конкурисали код Министарства трговине, туризма и телекомуникација. У понедељак је потписан уговор и ми смо добили износ који смо и тражили, односно 1.900.000 динара за прву фазу – каже директор ТОП Небојша Свичевић и додаје да ће тендер за извођача радова бити расписан у току следеће седмице.

Пројекат је подељен у две фазе, а укупна планирана средства износе нешто мање од пет милиона динара. Сада су обезбеђена средства за радове планиране у првој фази уређења.

У првој фази предвиђени су земљани радови и сређивање земљишта. Потребно је да се утврди колико је дрвеће старо и да се извади оно што мора. У другој фази је планирана набавка и постављање мобилијара, постављање печурки и каменог роштиља – каже Свичевић.

Свичевић очекује да би сви радови требало да буду завршени до јесени, а каже да ће до тада покушати да обезбеде и неопходан мобилијар.

 

 

Подели на мрежама
Новинарка

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *