Покренута донаторска акција за изградњу капеле на православном гробљу Росуље у Бродареву

Покренута донаторска акција за изградњу капеле на православном гробљу Росуље у Бродареву

Удружење грађана „Росуље“, основано са циљем изградње капеле на православном гробљу на Росуљама у Бродареву и бриге о гробљу, организује донаторско вече у Дому културе Пријепоље. Целокупан приход од продаје улазница за кабаре Горана Лазовића биће усмерен за изградњу капеле.

Удружење грађана „Росуље“ су основали потомци и породице покојника који су сахрањени на православном гробљу на Росуљама, а основни циљ удружења је изградња капеле и брига о гробљу, каже Милутин Мишко Ракоњац, председник УГ „Росуље“.

У време када бројни проблеми оптерећују функционисање градског гробља на Равнама, на којем још увек не постоји било какав објекат, а управљање већ годинама не прелази на Јавно комунално предузеће „Лим“, залагање мештана Бродарева и људи који су пореклом из тог краја је за сваку похвалу.

Удружење има минималну чланарину која ће се користити за редовно одржавање и кошење гробља а како би се прикупикла средства за изградњу капеле, са свим садржајима које овакав објекат подразумева, покренута је донаторска акција. Ракоњац каже да је одзив добар и да су се у акцију укључили многи.

Кабаре Горана Лазовића и пријатеља, под називом „Јесењин у време забрањених летова“ биће изведен у недељу, 4. јуна, у 19 часова. Сав приход од улазница, чија је цена 500 динара, биће искоришћен за изградњу капеле на Росуљама. Сви који желе да подрже ову акцију средства могу уплатити на текући рачун 200-3481090101946-65 а сви подацио о прикупљеним средствима и радовима су транспарентни и објављују се на Фејсбук страници „Православно гробље Росуље“.

О акцији и кабареу опширније у видео прилогу:

Подели на мрежама

Повезани чланци