Пола милиона динара за пројекте удружења младих у Пријепољу

Пола милиона динара за пројекте удружења младих у Пријепољу

Општина Пријепоље расписала је конкурс за доделу средстава за имплементацију Локалног акционог плана за младе за 2022. годину. Пола милиона динара опредељено је за пројекте и иницијативе удружења младих и за младе.

Овогодишњим позивом за реализацију програма за младе који су од јавног значаја за локалну заједницу, обухваћене су само удружења младих и за младе за разлику од прошле године када су могле да конкуришу и неформалне групе младих.

Предложени пројекти би требало да буду у складу са приоритетним областима конкурса, а оне се односе на програм курсева страних језика, волонтерске програме, стручне праксе за средњошколце, програме мера подршке за младе на евиденцији Службе за запошљавање. За подршку иницијативама младих, ове године буџетом општине Пријепоље је опредељено пола милиона динара, а пријаве се подносе на писарници општинске управе – објашњава појединости позива координаторка Канцеларије за младе Пријепоља Милена Јовановић.  

Пријавна документација може се наћи на општинском сајту, а из Канцеларије за младе апелују на младе да има се обрате за информације и помоћ у припреми пројеката.

Пројекти могу да трају најмање месец дана, а најдуже до краја године. Апелујем на младе који планирају да пријаве пројекте, да пажљиво прочитају услове конкурса. јер се прошле године десило да су имали добре пројектне идеје, али да нису испунили основне услове конкурса и да нису прошли. Надам се да ће се и ове године пријавити – каже Милена.

Претходна искуства говоре да млади имају идеје за развој и унапређење своје заједнице.

На претходном конкурсу су прошле три пројектне идеје. Једна се односила курсеве страних језика, друга два на санацију спортског терена и дворишта једне основне школе. Задовољни смо одзивом младих на овај конкурс који су желели да нешто промене у својој локалној заједници – додаје Милена Јовановић.

Конкурс за достављање пројеката за младе је отворен до 23. јуна.

Подели на мрежама

Повезани чланци