Пола милиона из општинског буџета за пројекте младих

Пола милиона из општинског буџета за пројекте младих

Канцеларија за младе општине Пријепоље расписала је конкурс за доделу средстава за имплементацију Локалног акционог плана за младе за 2021. годину. Пола милиона динара опредељено је за пројекте и иницијативе удружења младих и неформалних група.

Предложени пројекти би требало да буду у складу са приоритетним областима одређеним конкурсом, а то су програми курсева страних језика, волонтерски програми, програми стручних пракси за средњошколце, програми мера подршке за младе на евиденцији НСЗ.

На јавном конкурсу могу учествовати удружења младих, удружења за младе као и неформалне групе, односно млади који немају своја удружења желе да направе нешто у својој општини  и имају идеју за програме који су из приоритетних области. За њих важе услови да су то млади од 15 до 30 година, да група има најмање пет чланова од који бар један мора бити пунолетан и директно је одговоран за припрему и реализацију пројекта – објашњава координаторка КЗМ Пријепоље Милена Јовановић.  

За подршку иницијативама младих општинским буџетом је опредељено пола милиона динара и једна је од првих фаза имплементације новог Локалног акционог плана за младе.

Након доношења ЛАП-а за младе за период 2019 – 2022. година спроводимо овај конкурс који је изостао прошле године због епидемије и свих мера које су биле на снази. Колико су млади заинтересовани и колико учествују у програмима, претходна искуства са конкурсом Дивац омладински фондови на ком су могли да учествују удружења младих и неформалне групе говоре да јесу. Млади су оформили своје групе, припремили пројекте и урадили нешто корисно за младе из своје општине – додаје Милена.

Конкурс ће трајати до 11. августа, пријаве се подносе на писарницу општинске управе Пријепоља, а из Канцеларије за младе, апелују на младе  да им се обрате за информације и помоћ у припреми пројеката.

Подели на мрежама
Новинарка

Повезани чланци