Полицијска управа у Пријепољу организовала је акцију добровољног давалаштва крви

Ово је пета година за редом да припадници Полицијске управе Пријепоље, у оквиру обележавања свог дана организују акцију добровољног давалаштва, којој се одазове велики број полицајаца.
Марија Новаковић, официрка Саобраћајне полиција Пријепоље каже да се око 80 службеника полицијске управе одазвало да у овој акцији изразе личну, као и хуманост полицијске професије.
Припадници полицијске управе кажу да је акција добровољног давалаштва крви прави начин да покажу грађанима да су ту за и уз њих, кад год затреба.
Александар Јоксимовић: „Ово је хуман гест, треба да будемо пример свим грађанима“.
Бојан Дрчелић: „Увек се одазивам акцијама, треба дати крв свима којима је потребна“.
Драгољуб Берлић: „Треба помоћи људима, нарочито спасити живот. Ми смо уве ту за грађане, за шта год и ово је прави начин да то и покажемо“.
Овакве акције многе значе за обезбеђивање месечних залиха јединица крви у здравственим установама.
„Овако организоване акције су увек успешније од општих јер су обимније и имају већи одзив“ – каже докторка Сабина Мехонић, шефица Одељења за трансфузију Опште болнице. Додаје да ће количине крви прикупљене у овој акцији бити довољне да задовоље месечне потребе пријепољске болнице.
Акцију добровољног давалаштва крви Полицијска управа у Пријепољу је органозовала у сарадњи са Црвеним крстом Пријепоља и Службом за трансфузију Опште болнице у Пријепољу.

Далиборка Симовић

Подели на мрежама

Повезани чланци