Пољопривредни сајам у Бродареву – разнолика понуда, малобројни посетиоци

Пољопривредни сајам у Бродареву – разнолика понуда, малобројни посетиоци

Четрнаести сајам пољопривреде одржан је у Бродареву. На штандовима се нашао овогодишњи род повртарских и воћарских култура, мед, млечни производи – све од пољопривредних алатки до ручних радова. Могла су се погледати и најбоља грла домаће стоке, а бирали су се најбољи излагачи у петнаест категорија.

Сајам је и ове године окупио пољопривредне произвођаче из бродаревског краја. Присутне излагаче и посетиоце ове традиционалне пољопривредне манифестације у име Савета месне заједнице Бродарево поздравио је Амел Балићевац који се захвалио свима који су учествовали у организацији овог догађаја, а част да званично отвори сајам имао је председник опшптине Пријепоље Драго Попадић.

Волео бих, искрено да има мало више излагача, пољопривредна производња у Пријепољу опада, као и свуда, али се морамо трудити да то мало помогнемо. Општина издваја знатна средства, преко 50 милона динара за помоћ пољопривредним произвођачима и трудићемо се да у нредним годинама буду још већа. Наша пољопривредна служба ради добра посао и гледаћемо да мало појачамо саветодавну службу да буде на услузи свим пољопривредним произвођачима – истакао је Попадић.

На сајму је било повртарских култура, пчелињих производа, пољопривредних алатки, млечних производа, домаћих грла стоке,  Понуда разноврсна и могла је да одговори укусу и потребама свих посетилаца.

Два жирија су изабрала најбоље излагаче у петнаест категорија, а за награде општина Пријепоље је ове године издвојила 245 хиљада динара. 

Више у видео прилогу:

Подели на мрежама

Повезани чланци