Поново почео са радом Адолесцентни клуб “Френд”

Поново почео са радом Адолесцентни клуб “Френд”

Дневни центар Адолесцентни клуб „Френд“ за децу, младе и родитеље којима је потребна социјална подршка почео је са радом 1. новембра, а синоћ је организована прва радионица са групом деце старости до 10 година. Иницијативу за поновно успостављање ове услуге покренуо је Центар за социјални рад, а локална самоуправа је одобрила радно ангажовање четири социјалне раднице, из постојећих средстава која нису искоришћена због пандемије корона вируса.

Адолесцентни клуб “Френд” се као и раније налази у згради Црвеног крста, а поново је успостављен на основу процене Центра за социјални рад да је ова социјална услуга од значаја за заједницу.

Центар за социјални рад је био иницијатор да крене овај програм, а Локална самоуправа га је препознала као нешто важно, како за децу, тако и за родитеље и подржала је идеју да се четири социјалне раднице запосле. Рад ће бити организован кроз групни рад са децом, у циљу учења разних вештина. То је корисно посебно у овом периоду пандемије, када је деци поремећена и настава и дружење. Због тога смо одлучили да неке вештине, знања, итд. са децом разменимо овде кроз Учионицу добре воље, кроз игру до спознаје разних вештина врло битних за дружење, препознавање негативних појава, реаговање на њих, а ту пре свега мислим на вршњачко насиље и оно што се дешава између деце, каже Рада Дивац, директорка Центра за социјални рад.

За сада су формиране две групе деце, са којима се ради на креативан начин, кроз игру, цртање и разговор.

Теме радионица ће бити осмишљаване у циљу смањења вршњачког насиља, учења о ненасилној комуникацији, али и подршке родитељима у решавању недоумица у вези са васпитањем.

Рад са децом и родитељима одвија се уз поштовање прописане дистанце и ношење заштитних маски, а сви који желе да се пријаве за учешће на радионицама Адолесцентног клуба, то могу урадити позивом на број 712-033 или директно у Центру за социјални рад у Пријепољу.

Више у видео прилогу:

Подели на мрежама
Новинарка

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *