Поскупели хлеб и пецива у Пријепољу

Поскупели хлеб и пецива у Пријепољу

Хлеб и пекарски производи у Пријепољу су од пре неколико дана скупљи за 10 до 20 динара. Произвођачи сматрају да су због раста цене брашна, енергената и горива и ова поскупљења недовољна и неодржива, док су за грађане и грађанке неиздржива, узимајући у обзир недавна поскупљења осталих животних намирница и услуга.

Цена белог хлеба од 500 г у пекарама „Тргопекa“, најстаријег и највећег произвођача пекарских производа у Пријепољу, сада износи 60 динара, десет динара скупље у односу на претходну цену. Интегрални производи, такође су скупљи за 20%, док су пецива скупља за 10%, односно неколико динара. Директор „Тргопека“ Џемко Јусовић, каже да су у поређењу са другим градовима они последњи подигли цене, као и да је ово поскупљење недовољно и неодрживо јер су цене брашна, енергената, струје и горива, потребног за транспорт, знатно скочиле, па је питање до када ће моћи да функционишу са свим трошковима.

За грађане и грађанке Пријепоља, узимајући у обзир недавна поскупљења различитих животних намирница и услуга, нова поскупљења су додатни терет. Ако се узме у обзир да потрошачка корпа у Србији кошта око 75 хиљада динара, а да две трећине запослених и радно ангажованих прима мање од просечне плате, која је у Пријепољу нешто мање од 50 хиљада, јасно је да свако поскупљење представља велики удар на породични буџет. 

Више у видео прилогу:

Подели на мрежама

Повезани чланци