После распуста непосредни и комбиновани модел наставе

После распуста непосредни и комбиновани модел наставе

Тим за школе донео је одлуку да од 24. јануара, ђаци од првог до четвртог разреда основних школа наставу похађају непосредно, док ће ђаци од петог до осмог разреда образовно-васпитни рад пратити по комбинованом моделу и ићи у школу дан за даном, подељени у две групе. За ученике и ученице средњих школа настава ће се, такође, одвијати према комбинованом моделу.

У саопштењу Министарства просвете, науке и технолошког развоја се наводи да је оваква одлука донета након детаљне анализе свих параметара и података надлежних институција и да је у овом тренутку, ово најбоље решење и за ученике и запослене. Истиче се и да је важно да се одржи континуитет наставног процеса уз поштовање свих епидемиолошких мера.

Тим за школе ће, као и до сада пратити стање и доносити одлуке на недељном нивоу. Апелује и очекује од ученика и запослених у школама, као и родитеља ученика, да доследно примењују мере личне заштите од инфекције како у школи, тако и ван школе.

Према подацима Института за јавно здравље „Батут“ у недељи од 12. до 19. јануара 2022. године број оболеле деце школског узраста од 6 до 18 година је био 3.074, што је 0.4 одсто оболелих. Учешће деце школског узраста у укупном броју потврђених случајева Ковид-19 у истом периоду износио је 2.8 одсто.

У дечијој Ковид амбуланти пријепољског Дома здравља од 1. до 20. јануара прегледано је 553–оје деце предшколског и школског узраста. Од 358 деце предшколског узраста позитиван тест је добило 21 дете, док је код 25–оро деце која су била у контакту са зараженом особом тест био негативан. Од 168–оро деце школског узраста присуство корона вируса регистровано је код 13-оро деце, а 17 –оро није било позитивно иако је имало контакт са зараженима.

У предшколској установи „Миша Цвијовић“ кажу да од септембра родитељи нису пријавили случајеве деце заражених корона вирусом, па није било ни одласка вртићких група у изолацију. По новим правилима група се шаље у изолацију ако је у року од седам дана двоје деце из групе ковид позитивно. У овој установи тренутно је заражено 11 запослених, 6 у објекту „Наша радост“, 4 у објекту „Дуга“ и један запослени у објекту „Маслачак“.

Подели на мрежама

Повезани чланци