Поводом Светског дана здравља бесплатно мерење шећера и притиска

Поводом Светског дана здравља бесплатно мерење шећера и притиска

Поводом Светског дана здравља који се обележава у петак 7. априла, у холу Дома културе, Канцеларија за младе Пријепоља у сарадњи са Црвеним крстом, Домом здравља и Удружењем пензионера Пријепоља организује акцију мерења нивоа шећера у крви и крвног притиска. Позивају све заинтересоване грађане и грађанке да бесплатно провере своје здравље и добију савет.

Светски дан здравља ове године је посвећен обележавању 75 година унапређења јавног здравља под слоганом „Здравље за све”. Овај датум се обележава као Светски дан здравља од 1948. године, а уједно и као дан оснивања Светске здравствене организације. Светски дан здравља је прилика да се укаже да је потребно уложити додатне напоре у циљу обезбеђења здравља за све.

У акцији мерења нивоа шећера у крви и крвног притиска учествоваће и млади који су прошли обуку за мерење крвног притиска и нивоа шећера у крви, а такође ће се користи апарати за мерење крвног притиска и нивоа шећера у крви које је Kанцеларија за младе добила преко пројекта „Дивац фондације“. Акција ће трајати од 11 до 13 сати у холу Дома културе.

Подели на мрежама

Повезани чланци