Познати кандидати за награду општине Пријепоље

Познати кандидати за награду општине Пријепоље

Скупштински Одбор за одликовања и награде је утврдио Предлог Одлуке о додели награда општине, захвалница и новчаних награда. Коначну реч о предлозима даће Скупштина општине, на седници која је заказана за четвртак 30. јун.

За Награду општине поднето је 13 иницијатива, од којих је шест предложено одборницима и одборницама на усвајање. За изузетан  допринос унапређењу и развоју општине Пријепоље, предложен је арихтекта Небојша Глишић који је пројектовао нови изглед Парка Народних хероја. За изузетан допринос у развоју локалне самоуправе Одбор је предложио Немачку организацију за мећународну сарадњу ГИЗ, а међу предлозима је и Фирма ЕС Комерц за допринос у промоцији општине. Певачи Александар Ацо Пејовић и Џенан Лончаревић, предложени су за изузетан допринос у промоцији општине Пријепоље у земљи и иностранству, док је за значајно остварење у области културе за награду номинован фолклорни ансамбл Дома културе Пријепоље.

Кандидати за добијање захвалница према Одлуци Одбора ове године су Анес Тумбул за значајно остварење у области спорта, Марко Клачар за развој друштвене заједнице, Милан Цмиљановић за изузетан допринос у области културе и Фирма Миа Пројект Жича за унапређење и развој општине Пријепоље.

Традиционално, за новчане награде предложени су ђаци генерације у овој школској години, ученици основних и средњих школа који су освојили једно од прва три места на републичким такмичењима. Такође, за новчану награду ове године је предложен и боксер Алмир Мемић и добровољни даваоци крви који су највише пута показали своју хуманост – Драгомир Петрић, Сенад Ровчанин и Селим Бећировић.

Подели на мрежама

Повезани чланци