Предата петиција за смањење цене грејања у Пријепољу

Предата петиција за смањење цене грејања у Пријепољу

Група грађана и грађанки Пријепоља, корисника услуге централног грејања, предала је петицију са више од 400 потписа општинској управи Пријепоља и Јавном комуналном предузећу Лим, којом се захтева самањење цене грејања за 25 одсто.

Поред захтева за смањење цене од 25 одсто, група грађана и грађанки од надлежних тражи и одговоре на питања како се дошло до садашње цене грејања, због чега нису уграђени калориметри, зашто нису дозвољена појединачна искључења са даљинског грејања, као и списак неплатиша и оних којима су отписани дугови.

Уколико петиција не да жељене резултате, грађани ће, кажу, бити приморани да пређу на радикалније методе протеста и покрену поступке за појединачна искључења са грејне мреже.

Група грађана, која представља више од 400 потписаних власника и власница станова у Прјепољу који користе услугу централног грејања, каже да свако мора имати право на избор како ће се грејати, као и да им не требају лидери који заступају личне, уместо интереса грађана.

Да подсетимо, Скупштина општине Пријепоље је 13. новембра усвојила одлуку о повећању цене квадратног метра грејне површине за 12.5% у односу на прошлогодишњу, те цена грејања у стамбеном простору сада износи 264 динара, а цена крејања по квадрату пословног простора 330 динара.

 

Подели на мрежама
Новинарка

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *