Образовање

Предшколска установа „Миша Цвијовић“ у хуманитарној акцији за помоћ Турској

Запослени у Предшколскoj установi „Миша Цвијовић“ из Пријепоља придружили су се акцији прикупљања хуманитарне помоћи страдалима у земљотресу који се недавно догодио у Турској.

У знак захвалности за велику помоћ Турске, али и осећајући личну потребу да помогну настрадалом народу у земљотресу, запослени из Предшколске установе „Миша Цвијовић“ у Пријепољу придружили су се акцији прикупљања хуманитарне помоћи.

Ми смо се одазвали хуманитарној помоћи у оквиру које ћемо скупити симболична средства у знак помоћи породицама страдалих жртава. Оно што треба нагласити јесте да ми не заборављамо на добро које су наши пријатељи из Турске учинили за нас, обезбедивши нам вредну донацију од више од сто хиљада евра Развојне агенције „ТИКА“, која је обновила овај објекат у коме се сада налазимо, тако што је надоградила још две учионице за смештај деце. Као што сам нагласила, новчана помоћ је симболична, али ми овим путем преносимо поруку солидарности, љубави, поштовања и пријатељства према народу у Турској – истиче Ивана Крповић, директорка ПУ „Миша Цвијовић“.

Сарадња Предшколске установе са Агенцијом „ТИКА“ почела је 2017. године. Седеће године уследила је реализација пројекта, а званично отварање реконструисаног и проширеног објекта уприличено је у мају прошле године, уз присуство амбасадора Турске.

Средствима које је обезбедила Турска развојна агенција „ТИКА“ у вртићу „Наша радост“ су изграђене две учионице, канцеларија, кров је прекривен лимом, окречене су учионице и просторије у целом објекту, замењени сви мокри чворови, набављен нов намештај и неопходна опрема.

Predškolska ustanova "Miša Cvijović"
Што се тиче наше сарадње са Развојном агенцијом „ТИКА“, она је била изузетна и сваког дана се она манифестује у нашој установи. Захваљујући изузетним условима и средствима за рад, наша деца овде уживају, имају све квалитетне услове, квалитетан смештај, нову опрему, нов намештај, нове креветиће, а посебно је јако битно што смо том донацијом проширили смештајни капацитет наше установе отварањем две нове групе за око 60 наших малишана – каже Крповић.

Сви они који желе да се придруже акцији, могу то учинити уплатом средстава на динарски или девизни жиро рачун.

Подели на мрежама
Новинарка

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *