Представљен Акциони план за палијативно збрињавање угрожених група у Пријепољу

Представљен Акциони план за палијативно збрињавање  угрожених група у Пријепољу

Представљање Акционог плана за развој палијативног збрињавања угрожених група у општини Пријепоље, био је циљ састанка који је Белхоспис центар организовао у сарадњи са Oпштином Пријепоље. Документ је настао као резултат мапирања потреба и ресурса, до којих је, пре четири месеца, Белхоспис центар дошао након састанка са представницима локалне самоуправе, сектора здравства, социјалне заштите и невладиних организација.

Акциони план, као развојни документ који ће служити као смерница даљег развоја палијативног збрињавања угрожених група у општини Пријепоље , представљен је актерима који су учествовали у процесу његове израде. У преходна четири месеца мапирани су ресурси, потребе и анализиран законски оквир. На основу добијених налаза и обрађених података настао је Акциони план, а основни закључак је да потреба за збрињавањем пацијената са тешким и неизлечивим болестима у Пријепољу и те како постоји.

Конкретан број  оних којима је у Пријепољу потребан овај вид помоћи не постоји, јер је до њега веома тешко доћи, сматра Вера Маџгаљ. Следећи корак је детаљна анализа Акционог плана.

Центар за палијативно збрињавање БЕЛ хоспис, који спроводи овај пројекат, овом приликом донирао је Удружењу пензионера Пријепоље  хигијенске пакете у вредности од 125 хиљада динара, који ће бити подељени њиховим корисницима. Пројекат који спроводи Белхоспиc центар подржан је кроз Немачко-српску развојну сарадњу “Услуге социјалне заштите за осетљиве групе” и финансиран од стране ГИЗ- а из Немачке.

Шта о Акционом плану за развој палијативног збрињавања угрожених група у општини Пријепоље каже извршна директорка Белхоспис центра погледајте у видео прилогу:

Подели на мрежама
Новинар

Повезани чланци