Представници Савеза слепих и слабовидих Србије у посети општини Пријепоље

Представници Савеза слепих и слабовидих Србије у посети општини Пријепоље

Побољшање материјалног положаја чланова и чланица Савеза слепих и слабовидих Србије и изналажење системских решења за њихове основне потребе, била је тема састанка председника ове организације Милана Стошића са руководствомопштине Пријепоље. Састанку су присуствовали и чланови и чланице Међуопштинске организације слепих и слабовидих Пријепоља.

Савез слепих и слабовидих Србије има 45 подручних организација, са око 12 хиљада чланова. Међуопштинска организација Пријепоље  делује на подручју општина Пријепоље, Прибој и Нова Варош и окупља више од 200 чланова. Кроз овакве састанке, савез слепих и слабовидих покушава да утиче на решавање бројних проблема са којима се свакодневно суочавају.

Положај слепих и слабовидих је тежак. У стандарду и статусу нема великог помака.

Помак се једино осећа у томе да се много више говори о особама са инвалидитетом и њиховим потребама. Ситуација би се  побољшала доношењем системских решења за њихове виталне потребе, чуло се на састанку.

На састанку се говорило и о значају формирању локалних савета за особе са инвалидитетом у којима би се нашли представници удружења или појединци, који се баве том темом како би водили рачуна о политикама које се спроводе, а које се њих тичу. Једну такву иницијативу крајем прошле годинеОпштинском већу уптило је и Удружење Форум жена Пријепоља у партнерству са Међуопштинском организацијом слепих и слабовидих.

Подели на мрежама

Повезани чланци