Предузетница Албина Бајрамовић: Када бих опет бирала свој пут, изабрала бих исто

Предузетница Албина Бајрамовић: Када бих опет бирала свој пут, изабрала бих исто

Када је ратне 1992. године из Гацка дошла у Пријепоље, родни град своје мајке, динамична, комуникативна и упорна, како себе описује Албина, није ни слутила да ће ту остати и да ће више од две деценије успешно водити књиговдствену агенцију.

На наговор мужа сам отворила агенцију и одлучила да будем самостална. Ово је веома напоран посао за једну жену. Кренула сам са пар клијената и није било уопште једноставно на почетку, али својим радом сам се доказала и стекла поверење код осталих клијената. Временом се број почео ширити, отворила се потреба за новим радним местима тако да сад имам три раднице. Мој радни дан траје од 8 до 10 сати сваки дан, а везаност роковима не дозвољава ни одморе ни боловање… Увек је тај 15. у месецу и ПДВ, обрачуни стресан, али све се постигло, успело тако да је сада све лакше – власница Агенције „Албина“ Албина Бајрамовић.

Са развојем посла створила се потреба за запошљавањем нових особа, тако да сада у агенцији осим Албине раде још три жене. Како кажу, од 8 до 16 су колегинице, а  после тога пријатељице, које већ традиционално сваку успешну пословну годину прослављају на колективном одмору у неком Европском граду.

Имати запослене као ја, то је велика срећа. И то је начин на који моја агенција годинама послује. Наша флексибилност, комуникативност, предусретљивост према клијентима је наша главна снага према којој нас људи препознају и цене. Број клијената нека буде наша мала пословна тајна, али је довољан да успемо свима да се посветимо на прави начин – каже Албина.

Није било лако доказати се у туђем граду, али је зато постигнути успех још дражи. Пре пет година успела је да купи пословни простор што сматра круном свог рада.

Ја као жена у бизнису – веома напоран пут. А опет кад бих бирала, изабрала бих исто јер је тај осећај сталног самопотврђивања за мене много битан. Поштовање рокова, велика одговорност клијената према држави и наравно стрес који произилази из свега тога јесу недостаци овог посла – истиче Албина.

Само са великим радом и одговорношћу могуће је себи и својој породици обезбедити нормалан живот. Предузетништво је један од начина да се то и оствари.

Поручила бих свим женама, девојкама да следе своје идеје и да се не плаше самосталности – поручује Албина.

Уз супруга, највећа подршка су јој деца, која су кренула њеним стопама. Син је на студијама економије, а ћерка у средњој Економској школи, па како кроз шалу каже, кућа је пуна економиста, тако да успешан и разрађен посао има ко да наследи.

Подели на мрежама

Повезани чланци