Прекинуте све изборне радње због ванредне ситуације

Прекинуте све изборне радње због ванредне ситуације

Општинска изборна комисија донела је Решење о прекиду свих изборних радњи у спровођењу избора за одборнике Скупштине општине Пријепоље. Исто решење донела је и Републичка изборна комисија за парламентарне изборе за народне посланике.

Чланом 5. Владинe Уредбe о мерама за време ванредног стања прописано је да се њеним ступањем на снагу прекидају све изборне радње у спровођењу избора за народне посланике, посланике Скупштине Аутономне покрајине Војводине и одборнике скупштина општина и градова који су расписани за 26. април 2020. године и да ће се спровођење изборних радњи наставити од дана престанка ванредног стања.

До сада је општинска изборна комисија у Пријепољу прогласила пет изборних листи. Под бројем један је изборна листа под називом „Академик Муамер Зукорлић Странка правде и помирења СПП“. Друга потврђена листа је „ДПС др Зулкефил Бато Садовић“, трећа „Александар Вучић, Ивица Дачић – за нашу децу“. Четврта потврђена листа је „Изборна листа група грађана За боље Пријепоља – Лутка“ и пета “Заједно за Пријепоље – Расим Љајић“.

За парламентарне изборе, на до сада  девет потврђених листи налази се 14 кандидата из Пријепоља.

На првој проглашеној изборној листи „Александар Вучић – За нашу децу“ је професорица српског језика и књижевности Самира Ћосовић.

На трећој потврђеној листи за парламентарне изборе „Др Војислав Шешељ – Српска радикална странка“ из Пријепоља су ветеринарски техничар Зоран Деспотовић, мастер географије Дијана Милановић и мастер економисткиња Драгана Вараклић.

На осмој потврђеној изборној листи «Милица Ђурђевић Стаменковски – Српска странка Заветници» из Пријепоља су приватни предузетници Мирослав Баковић и Стефан Дадић.

На деветој потврђеној листи «Академик Муамер Зукорлић – Само право – Странка правде и помирења – Демократска партија» је економиста Самир Тандир, правница Сабира Хоџић, адвокат Сабахудин Хајдаревић, социјална радница Алиса Таловић, инжењерка архитектуре Илда Вељовић, приватни предузетници Насо Планић и Џевад Мујезиновић, наставница Велида Шантић Аљовић и економисткиња Дина Кукуљац.

Подели на мрежама
Новинарка

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *