Премијера „Омера и Мериме“ Дома културе Пријепоље побрала овације публике

Премијера „Омера и Мериме“ Дома културе Пријепоље побрала овације публике

Представа „Омер и Мерима“ Аматерског позоришта Дома културе Пријепоље премијерно је изведена на великој сцени ове установе. Иако се, силом прилика, већина глумаца и глумица на позоришним даскама нашла први пут, реакције публике су биле одличне, баш као и извођење глумачког ансамбла.

Судећи по реакцијама публике током и након извођења, представа „Омер и Мерима“, рађена по тексту Стевана Пешића и Мирослава Беловића, у адаптацији и режији Ивана Томашевића Жуће, пун је погодак. Велика сала Дома културе Пријепоље је била испуњена до последњег места и први део представе публика је одгледала у тишини. Међутим, када се у паузи између другог и трећег чина проломио први од аплауза, који су се наставили до самог краја и овација након завршетка представе, видело се да су глумци и глумице допрли до свакога у сали. Музика, сценски и светлосни ефекти, костими, све је дало допринос општем утиску, да су запослени у Дому културе и млади чланови Фолклорног ансамбла ове установе, који су се, због недовољног броја пријављених глумаца аматера, скупили силом прилика како не би дозволили да Пријепоље остане без представе Вечерње сцене, урадили одличан посао.

Представа је изведена под редитељском палицом Ивана Томашевића Жуће, глумца и редитеља и дугогодишњег првака Шабачког позоришта, који је одговоран и за избор музике и изглед сцене.

И млади и старији чланови глумачке поставе побрали су симпатије и аплаузе публике. Андрија Павловић и Дуња Ћуковић у улогама Омера и Мериме, Мирко Малешић као Идриз, Селма Ђурђевић и Адмира Хамидовић у улогама мајки Есме и Исмете, Емира Ровчанин као Фатима, Теодора Ракић, Ајна Халиловић и Дајла Кријешторац у улогама вила, које су својим плесом обележиле фантазије на сцени.

Главни за преношење љубавне и трагичне приче Омера и Мериме на позоришну сцену били су глумци и глумице али су за целокупан изглед заслужни и они који су се нашли иза кулиса, који су учествовали у изради сценографије, костима и организацији. Они који нису били на премијери прилику да погледају представу имаће већ у понедељак, 27. маја, кад ће њоме бити отворен 13. Фестивал аматерских позоришта Западне Србије.

Како је протекла премијера и изјаве погледајте у видео прилогу:

Подели на мрежама

Повезани чланци