Преминуо директор Економско-трговинске школе Ермедин Ерко Дуран

Преминуо директор Економско-трговинске школе Ермедин Ерко Дуран

Ермедин Ерко Дуран је преминуо у Београду, у петак, 30. септембра 2022. године, у 61. години живота, након кратке и тешке болести.

Рођен је 19. октобра 1961. године у Пријепољу, где је завршио основну и средњу школу. Након завршетка гимназије уписује студије књижевности на Филозофском факултету у Београду, након тога наставља и завршава студије на Одсеку за југословенску књижевност и српски језик на Филозофском факултету у Приштини.

Са радом у просвети почиње од 1988. године као професор српског језика и књижевности, а по повратку у Пријепоље 1990. године, рад наставља у Економско-трговинској школи у Пријепољу на месту професора српског језика и књижевности. За директора Економско-трговинске школе у Пријепољу постављен је 2001. године, а функцију је обављао до смрти.

Школу је успешно водио скоро пуне 22 године, а ових дана требало је да му отпочне нови четворогодишњи мандат директора, након кога је требало да оде у пензију. Био је цењен и поштован међу колегама и ђацима, вољен и омиљен међу пријатељима, комшијама и суграђанима, и његова изненадна смрт представља велики губитак за породицу, али и целу локалну заједницу. Био је ожењен, отац двоје деце.

Ермедин Дуран је био и члан Санџачке демократске партије, која је у свом саопштењу навела да је изгубила једног од најбољих људи, који је био узор, подршка и сигурност.

Како смо сазнали у Економско-трговинској школи, комеморација Ермедину Дурану обавиће се у малој сали Дома културе у недељу, 02. септембра, са почетком у 13 часова.

Истог дана џеназа ће се обавити на градском гробљу Косовац, а креће од Вакуфске џамије у 16:10 часова.

Подели на мрежама

Повезани чланци