„Приче о добрим људима“ Мухарема Мутабџије – дуг будућим генерацијама

„Приче о добрим људима“ Мухарема Мутабџије – дуг будућим генерацијама

Књига „Приче о добрим људима“, аутора новинара „Полимља“ у пензији Мухарема Мутабџије, у издању Агенције „Прес ехпрес медија“ из Београда појавила се две године након његовог одласка у пензију. То је књига настала као дуг будућим генерацијама, каже њен аутор.

У години обележавања јубилеја, 90 година пријепољског новинарства, новинар у пензији Мухарем Мутабџија објавио је књигу репортажа са насловом  „Приче о добрим људима“. Од око стотину објављених репортажа у листу „Полимље“,  где је провео свој радни век, изабрао је 34 и спаковао их међу корице књиге од 200 страница. Да то уради захвалан је деци.

Деца су ми ту одиграла кључну улогу. Рекли су ми: „Правиш занимљиве и читане текстове. Остави то да можемо ми нашој деци да покажемо“. То ми је зазвучало као обавеза. Сакупио сам 40 – ак репортажа, од неколико стотина колико сам објавио. Књига је са насловом „Приче о добрим људима“. Појавила се у мају месецу. Има ту неку вертикалу. Углавном су то веома добри људи, што ми је увек било основно правило. Ако неко треба да говори за медије, требао би бити добар човек, поштен човек, вредан човек и да има причу – каже аутор књиге „Приче о добрим људима“ Мухарем Мутабџија.

„Свака од ових прича има своју специфичну тежину. Било да је реч о херојима који су у борби са таласима Лима спашавали децу из бугарског аутобуса, о Клинтоновом потоку у Хисарџику, о људскиoj громади Вјекославу Веку Јоксимовићу, о сингерицамама које брује у Бабинама, о љубавима Милића Аврамовића подно Јадовника“… написао је у предговору књиге Радоман Ирић, новинар рођен у Пријепољу са адресом у Врању.

Задовољан сам, тако да хвала што могу да кажем неколико реченица. Тај тираж је углавном продат. Ја сам уложено вратио и остала је књига која ми је све дража – рекао је дугогодишњи новинар Мухарем Мутабџија.

Мухарем Мутабџија је  у пензију отишао 2020. године из приватизованог листа „Полимље“  где је последњих 11 година обављао послове директора и главног и одговорног уредника. За свој новинарски рад добитник је више награда и признања од којих наводимо прву награду за радијску репортажу „ У мом селу сингерице брује“ на Фестивалу удружених радио станица Србије 1986. године.

Подели на мрежама

Повезани чланци