Пријепољац Ђорђе Пјановић првак Европе у дисциплини Бенч Прес

На недавно одржаном европском првенству у дисциплини Бенч Прес млади Пријепољац Ђорђе Пјановић освојио је прво место у категорији тинејџера од 16 до 18 година. Такмичење је одржано у  мађарском граду Ђула.
За шеснаестогодишњег талентованог Ђорђа Пјановића титула најбољег у Европи још је један у низу успеха. Неколико пута био је државни првак, а крајем марта ове године постао је и првак Балкана. Европско такмичење одржано у Мађарској, окупило је 480 такмичара из целе Европе. Ђорђе је био најбољи од 10 такмичара у категорији тинејџера оборивши све постављене рекорде.
„Ја сам био један од најмлађих такмичара у тој категорији“, прича нам Ђорђе. „Подигао сам у првој серији 130 кг, у другој 140 кг и 500 гр где сам оборио европски рекорд. У трећој серији  подигао сам 148 кг, чиме сам оборио и светски рекорд“, додаје Ђорђе.
Дисциплину Бенч Прес Ђорђе тренира већ две године. Једини је и први у Пријепољу који се одлучио за бављење тим спортом, а на идеју је дошао када је путем Фејсбука ступио у контакт са људима који се тим баве. Прво такмичење било је државно првенство на којем је одмах понео титулу најбољег и оборио државни рекорд.
И од тада, пред сваки одлазак на такмичење има само један план – да буде најбољи. У клубу Микс где тренира улаже много снаге и воље да би то постигао.
„Нема успеха без рада, сваки резултат тражи доста одрицања и тренинга“, каже Ђорђе који скоро свакодневно тренира.
Тренер клуба Микс Микица Томашевић велика је подршка и прати Ђорђа на свим такмичењима.
„Ја сам његовим залагањем презадовољан“ каже Томашевић и истиче да је Ђорђе вредан и марљив, што даје наду да ће наставити да ређа успехе.
Велика шанса да Ђорђе  још једном покаже свој таленат и буде најбољи, биће следеће године у марту, када ће у Књажевцу бити одржано Светско првенство у Бенч Пресу. Биће то и прилика да стане раме уз раме са својим узорима, светским првацима Радом Савићем и Стефаном Манасићем.

Подели на мрежама

Повезани чланци