Пријепољац Сеад Хаџифејзовић – играње у Африци највећи изазов у досадашњој каријери

Пријепољац Сеад Хаџифејзовић – играње у Африци највећи изазов у досадашњој каријери

Дугогодишњу успешну кошаркашку каријеру Пријепољац Сеад Хаџифејзовић наставиће ове јесени у Африци. Он је недавно потписао двомесечни уговор са кошаркашким клубом „Абиџан“ из Обале Слоноваче. Своје утиске и планове, непосредно пред одлазак на ову веома занимљиву дестинацију, Сеад је поделио са гледаоцима Телевизије Форум.

Након скоро две деценије бављења кошарком и наступа за велики број клубова у Србији, региону и Европи, на адресу Сеада Хаџифејзовића овог лета стигла је веома занимљива понуда из Африке. У питању је Кошаркашки клуб „Абиџан“ из истоименог града, који је 18 пута био шампион Обале Слоноваче. Својим искуством и кошаркашким умећем, Хаџифејзовић би требало да помогне екипи да се пласира у Лигу шампиона, најјаче кошаркашко такмичење у Африци.

Тренер тог клуба је из Швајцарске. Позвао ме и веома брзо смо се договорили. Он је имао већ једно искуство тамо. Био је пре 4-5 година где је водио ту исту екипу. То је један велики град Абиџан, главни град Обале Слоноваче. Они су прошле године били шампиони. Тиме су обезбедили те квалификације. Идем тамо на два месеца. Надам се да ће све бити како треба. Ништа не знам о томе, али све у свеми звучи као једна занимљива прича, један нови изазов после Европе. И ако је када требало да се поклопи да дође то време да изађем из Европе на неки други занимљив континент, то је онда сада у овом моменту – пеноси нам своје прве утиске Сеад Хаџифејзовић.

Изненађен овом понудом и свестан да одлази у непознато, овај 203 центиметра високи крилни центар се ипак није много двоумио. Један од разлога је и то што је афричка кошарка у великој експанзији последњих неколико година, а то су на недавном Светском првенству доказале репрезентације Анголе, Обале Слоноваче, Нигерије и Јужног Судана. Нада се позитивном искуству, али пре свега својим добрим играма.

Ово где идем сада да играм, ове квалификације, ако се будемо пласирали то организује  НБА већ четврту годину. Питао сам неке играче који су већ играли тамо и сви они носе веома занимљива искуства. Рекли су ми да, ако имам прилику да одем и играм тамо, да обавезно прихватим и ја сам то прихватио. Ако буде све како треба и ако се будемо квалификовали међу 16 или 12 најбољих екипа у Африци продужићу са њима уговор на још три месеца, јер се то такмичење игра од марта до маја – објашњава Хаџифејзовић.

Позиву из Абиџана претходила је веома успешна сезона у екипи „Пелистера“ из Битоља, са којом је био најбољи стрелац АБА 2 лиге и један од најбољих играча.

То је заиста био пун погодак што се тиче мене. Играли смо заиста добро АБА 2 лигу, где смо се пласирали у четвртфинале. Били смо финалисти шампионата Македоније. Једна добра сезона, која се на крају веома добро завршила, јер сам добио тај позив да се опробам на неком другом континенту па ћемо видети како ће бити – задовољан је претходном сезоном Сеад.

Прве кошаркашке кораке Хаџифејзовић је пре више од 20 година направио у Пријепољу. У богатој каријери играо је у Прибоју, Новом Пазару, бројним клубовима у Босни и Херцеговини, Словенији, Румунији, Украјини, Македонији. Иако је у зрелим играчким годинама, још увек не размишља о завршетку каријере. Када за то ипак дође време, сигурно ће остати у кошаркашким водама.

Да ли ћу бити тренер или неки спортски радник, још увек не знам, али размишљам да останем у кошарци, јер реално кошарка је у мени и та дневна доза кошарке ми је потребна сваки дан како бих био сретан. Једноставно, не размишљам о другом послу осим да останем у спорту. Генерално, завршио сам факултет спорта тако да је све везано за спорт што се тиче мене – планира Сеад Хаџифејзовић.

Сваки слободан тренутак популарни Сејо користи за боравак у родном граду где са пријатељима воли да одигра партију баскета и напуни батерије за наредне изазове. А одлазак у Африку, свакако је највећи изазов у његовој досадашњој каријери. Не сумњамо да ће и њега успешно савладати, као што је то радио и небројено пута до сада.

Подели на мрежама

Повезани чланци