Eкипа ђака из Пријепоља и Прибоја обезбедила учешће на Европском првенству у роботици

Eкипа ђака из Пријепоља и Прибоја обезбедила учешће на Европском првенству у роботици

Oсмочлана екипа ђака из Пријепоља и Прибоја „ЕлектРобот“ на такмичењу, које је за викенд одржано у граду Словенске Коњице у близини Марибора, изузетним резултатима на квалификационом такмичењу обезбедила је учешће на Европском првенству у роботици.

У конкуренцији 80 тимова из земаља региона, подељених у четири квалификационе групе, тим „ЕлектРобот“ је показао изузетне резултате у области прогрмирања лего робота. Уз помоћ ментора Анице Павловић, Мирољуба Бјелића и Марије Рековић, успешно су савладали све задатке из четири различите области међународног такмичења „Прва лего лига“.

Ове године смо се припремали три месеца да би остварили овај резултат. Уложили смо више труда него прошле године, а и резултат је много бољи. Постигли смо сјајан успех, обезбедили медаље и изборили пролаз на Европско такмичење, које ће се одржати 14. марта у Копру у Словенији – каже Андреј Рајков, ученик 2. разреда рачунарског смера Пријепољске гимназије.

Екипа „ЕлектРобот“ има велика очекивања и од предстојећег Европског првенства.

Веома сам задовољан успехом који смо постигли на квалификацијама и сматрам да ћемо и на Европском првенству добро проћи. Са припремама ћемо почети за недељу дана, чим се мало одморимо од путовања. Уколико постигнемо добре резултате и на Европском првенству, даље пролазимо на такмичење које ће се одржати у Хјустону. Била би велика част и за мене и за моју екипу да будемо једна од 99 екипа које ће учествовати на том великом такмичењу – каже Василије Васиљевић, ученик 1. разреда рачунарског смера Пријепољске гимназије.

 

Василије и Андреј су ђаци рачунарског смера Пријепољске гимназије и кажу да им практични рад у „ЕлектРобот“ тиму помаже да боље разумеју програмирање и знања стечена у школи примене у пракси.

Ова екипа талентованих информатичара и младих програмера на квалификационо такмичење у Словенију је отишла уз помоћ општине Прибој, која је сносила трошкове пута и смештаја. Осим задатка да се добро припреме за предстојеће Европско првенство, тим „ЕлектРобот“ мора обезбедити и средства за поновни одлазак у Словенију.

Подели на мрежама
Новинарка

Повезани чланци