Пријепоље добило 7 милиона динара кроз Програм унапређење развоја недовољно развијених општина

Пријепоље добило 7 милиона динара кроз Програм унапређење развоја недовољно развијених општина

Општина Пријепоље је добила 7 милиона динара у оквиру Програма подршке унапређењу развоја изразито недовољно развијених општина, којима ће бити финансирана набавка мултифункционалне машине за Јавно комунално предузеће „Лим“, укупне вредности око 10.345.000 динара са ПДВ-ом.

Уговоре о додели бесповратних средстава у оквиру Програма подршке унапређењу развоја изразито недовољно развијених општина, у укупном износу од 220 милиона динара, са представницима 35 локалних самоуправа, од 39 колико је конкурисало, потписао је министар без портфеља у Влади Републике Србије Новица Тончев. Тончев је рекао да је потписивањем уговора и обезбеђивањем новчаних средстава осигурана додатна подршка за промене које ће директно утицати на побољшање квалитета живота грађана у овим општинама.

Средства су намењена за реконструкцију и адаптацију објеката, набавку возила и опреме за потребе одржавања комуналне инфраструктуре, реконструкцију паркинг простора, изградњу моста, реконструкцију улица, путева и тротоара, уређење бине летње позорнице, реконструкцију и изградњу водоводне и канализационе мреже и мере помоћи становништву и осетљивим категоријама.

У име општине Пријепоље уговор је потписао председник Привременог органа Изудин Шантић. Са укупно 10.345.860 динара биће финансирана набавка мултифункционалне машине за потребе ЈКП „Лим“. За машину ће у почетку бити набављени прикључци намењени чишћењу градских улица и извођењу мањих земљаних радовова. Преко Кабинета министра за развој недовољно развијених општина и Програма подршке обезбеђено је 7.000.000 динара, а учешће Општине Пријепоље је 3.345.860 динара са ПДВ-ом.

Извор: Влада Србије/Инфобиро

Подели на мрежама

Повезани чланци