Пријепоље добило нови камион за смеће од Министарства заштите животне средине (ВИДЕО)

Пријепоље добило нови камион за смеће од Министарства заштите животне средине (ВИДЕО)

Општина Пријепоље је добила на коришћење нови камион за смеће од Министарства заштите животне средине, а његову примопредају је данас извршила државна секретарка Сара Павков. Касније се, код манастира Пустиња, састала са грађанима и грађанкама који се боре против изградње мини хидроелектрана на овој локацији. 

Примопредаја новог камиона за прикупљање и изношење смећа извршена је испред зграде Општинске управе и присуствовали су јој државна секретарка у Министарству заштите животне средине Сара Павков, заменица председника Општине Самира Ћосовић, председник Скупштине општине Изудин Шантић, члан Општинског већа Александар Вујичић и в.д. директора ЈКП „Лим“ Џевад Бегановић. Један од три фокуса Министарства је управљање отпадом и Пријепоље и општине у окружењу су прави пример како би се требало опходити са тим изазовом, рекла је Павков и додала да се камион ставља на располагање управо због тога.

Камион ће бити стављен на располагање Јавном комуналном предузећу „Лим“, а вест о његовом добијању је представљала пријатно изненађење, рекао је Џевад Бегановић, в.д. директора ЈКП „Лим“.

Према уговору, који је потписан прошле седмице, камион ће Општини Пријепоље бити уступљен на коришћење у периоду од 10 година без накнаде а трошкове регистрације, употребе, одржавања и поправки сносиће локална самоуправа. Министарство заштите животне средине је ове године већ издвојило средства за набавку 135 судова и контејнера за смеће, који су већ испоручени, а определило је и непуна два милиона динара за чишћење дивљих депонија на територији општине Пријепоље.

Павков се, након примопредаје камиона и састанка са представницима локалне самоуправе, састала и са грађанима окупљеним код Карошевске реке, у близини  манастира Пустиња, који се већ дуже време боре против изградње мини хидроелектране на овој речици. Иако су задовољни што је Министарство рударства и енергетике донело решење којим је одбацило захтев инвеститора за продужење рока важења енергетске дозволе за МХЕ „Велика Плоча“ и што ће цео овај слив, на њихов предлог, бити предмет истраживања и валоризације Завода за заштиту природе Србије ради стављања под заштиту, грађани су поручили да ће пратити даље кораке и да неће одустати док не буду добили гаранције да се мале хидроелектране неће градити на овој, али ни на другим рекама на територији општине Пријепоље.

Опширније у видео прилогу:

Подели на мрежама

Повезани чланци