Пријепоље домаћин међународног ревијалног такмичења у параглајдингу

Пријепоље домаћин међународног ревијалног такмичења у параглајдингу

Пријепоље ће у суботу и недељу бити домаћин међународног ревијалног такмичења у параглајдингу “Пријепоље ПАРАфест 2022“ на коме ће учествовати параглајдери из Србије, Црне Горе, Босне и Херцеговине и Русије. Организатори такмичења су параглајдинг клуб „Бели Анђео“ из Пријепоља и Спортско друштво „Екстремни спортови“ из  Ариља,  а уз подршку Туристичке организације Пријепоље.

Учешће на пријепољском „ПараФесту“, својеврсном фестивалу летења, до сада је потврдило око 30 пилота из земље и инострнства.

Долазе нам пилоти из Србије, Црне Горе, Босне и Херцеговине, а имамо и један тим из Русије који је најављен. Такмичење траје два дана. Први дан је субота, 12. новембар када имамо припрему за такмичарски део дана у коме је слободно летење и припрема, односно тренинг дан и недеља 13. новембар када је прави такмичарски дан. Ако нас време и ветар послуже, очекујемо пет летова од свих 30 пилота. Такмичење је у параглајдингу, а дисциплина је прецизно слетање у коме пилоти полећу са Секулића брда, значи званичној зони лета, а слећу на ливади иза гараже ЈКП „Лим“ у Хашимбеговића пољу. Поента је да пилоти буду што прецизнији на самом циљу, односно да постигну тзв. нулу – каже Демир Срна из Параглајдинг клуба „Бели Анђео“.

Организатори најављују атрактивне летове које ће пилоти изводити са полетишта „Секулића брдо“, које је недавно званично уписано у Зону спортских активности.

Задовољство ми је да позовем наше суграђане који ће моћи да виде један импозантан призор на нашем пријепољском небу, када ће између 20 и 30 пилота прошарати небо изнад Пријепоља. То ће бити јако занимљиво и волео бих да што више њих присуствује овом догађаја. Овим путем бих се, такође, захвалио свим нашим спонзорима који су нам помогли у организацији. Посебну захвалност бих изразио Туристичкој организацији Пријепоље која је препознала значај ове манифестације, јер да није било њих ми не би могли да организујемо овако спектакуларно такмичење – каже Демир Срна.

Такмичарски дан у недељу почиње у 9 сати, а завршетак се очекује око 13 часова.  

Подели на мрежама

Повезани чланци