Привреда

Пријепољска Ливница са надградњом  не иде у стечај

За Ливницу са надградњом, чији је опстанак везан за судбину ФАП корпорације, након завршетка престанка заштите од наплате поверилаца 31. маја, чека се програм реорганизације, који би требао да упосли део капацитета и радника. Ово је одлука менаџмента ФАП-а , са којом се сагласило Министарство привреде.

Жељко Ружић, директор Ливнице са надградњом, каже : „ Процењено је да је најбоље решење да се уради УППР и да се производња настави у овом делу који може одрживо да послује. Сама Ливница и Машинска обрада су део предузећа који је неопходан за производњу која је планирана у матичној кући, ФАП корпорацији, а то је да се део производње ангажује за потребе наменске индустрије.“

Ружић процењује да би за почетак било ангажовано око 50 радника. Мисли да је план реалан и да ће њиме бити задовољни и повериоци и матична кућа и радници који буду ангажовани. Дуг Ливнице са надгрдањом је око 900 милиона динара, а око 90 одсто се односи на државне повериоце што, по његовом мишљењу, олакшава договор и изналажење најповољнијег решења са повериоцима. Каже и да је Влада Србије 31. маја донела одлуку о повезивању стажа за све запослене у ФАП-у од 2012. године до момента престанка радног односа.

М.Тешевић

Подели на мрежама
Новинарка

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *