Пријепољске здравствене установе богатије за ново санитетско возило

Пријепољске здравствене установе богатије за ново санитетско возило

У оквиру пројекта министарства здравља “Хитан одговор Републике Србије на Kовид-19” Дом здравља Пријепоље и Општа болница добили су ново санитетско возило. Средства у износу од 4.728.000 динара обезбедило је ресорно министарство споразумом о зајму између Републике Србије и Међународне банке за обнову и развој.

Пројектом „Хитан одговор Републике Србије на Ковид-19“, који за циљ има реконструкцију и опремање савременијом опремом здравствених установа широм Србије, за потребе Здравственог центра Ужице опредељено је 10 санитетских возила. Једно од њих стигло је на адресу пријепољских здравствених установа. У питању је модерно и савремено опремљено санитетско возило марке Фиат Дукато, чија је вредност 4.728.000 динара.

Од опреме поседује све оношто је потребно за транспорт пацијената и за имобилизацију пацијента у току транспорта.Извршена је регистрација и нанашу радост санитетско возило већ од данас може да се користи – каже директор Опште болнице Пријепоље др Зоран Дробњак.

Постојећи возни парк броји 12 санитетских возила, девет путничких и једно теретно. Ново возило ће, према речима др Дробњака, знатно унапредити квалитет пружања услуга пацијентима, а олакшаће и рад запосленима.

Она нам много значе, не само у току трајања пандемије корона вируса, већ и у свакодневном раду, јер стално постоји потреба да се тежи пацијенти превозе у друге здравствене установе у којима може да им се пружи здравствена помоћ коју ми нисмо у могућности да им пружимо – истакао је др Дробњак.

У оквиру истог пројекта, такође из кредита Светске банке, доктор Дробњак је најавио нова улагања у пријепољско здравство.

Министарство здравља је закључило уговор за набавку скенера и дигиталног рендген апарата за нашу здравствену установу. У току је реализација тог пројекта, за сада све иде својом динамиком. Било је већ неких контаката са фирмама које су већ овлашћене од стране Министарства здравља да спороведу те послове. Ми чекамо даље кораке – најавио је др Зоран Дробњак.

У току је реализација пројекта који се тиче изградње постројења за централни довод  кисеоника, за који је средства обезбедило Министарство здравља. Према речима др Дробњака потписан је уговор са фирмом ТПС Техно мед из Београда, која би ускоро требало да почне са извођењем радова.

Више у видео прилогу:

Подели на мрежама

Повезани чланци