Пријепољски малишани успешно завршили камп пливања Школице спорта

Пријепољски малишани успешно завршили камп пливања Школице спорта

Школица спорта из Пријепоља трећу годину за редом организовала је камп пливања за најмлађе пријепољске малишане. Овај пут боравили су у Крупњу, а своје утиске, одмах након доласка, поделили су са гледаоцима Телевизије Форум.

Школица спорта и ове године наставила је традицију организовања кампова за најмлађе пријепољске малишане. Након две године на Златару у хотелу Панорама, ове године трећи камп пливања организовали су у Крупњу у хотелу Гранд. Током шестодневног боравка 14 малишана учило је основе пливања, унапређивали су већ постојећа знања, дружила се и учествовали у бројним другим садржајима. Из Крупња, где су боравили од 14. до 19. јула, вратили су се препуни утисака.

Са децом су радили Аднан Мушкић и Емир Кријешторац, професори физичког васпитања. Интересовање родитеља и деце је и ове године било велико. Рад са најмлађима је био захтеван и веома одговоран, јер је најмлађе дете имало 5, а најстарије 11 година, а тренери су задовољни постигнутим резултатима.

Циљ је био да децу обучимо основним елементима технике пливања, а то су оне основне ствари као што су потапање главе и дисање, од основног и средњег нивоа па све до напредног. Стилови пливања које смо учили су прсни, краул и леђни стил. Оно што треба да истакнем јесте да су нас деца слушала, да су били добри. Услови у хотелу су били одлични од смештаја па све до хране. Презадовољни смо успехом деце који су остварили – каже Аднан Мушкић из Школице спорта.

На жалост, научене лекције и вештине из Крупња малишани у Пријепољу неће имати где да примењују.

Оно што је горући проблем у Пријепољу је недостатак базена. Он би у Пријепољу требало да се направи да би деца могла да врше обуку свакодневно. Има доста професора физичког васпитања, има доста тренера, а и родитељи су заинтересовани за то да им деца науче да пливају у свом родном граду, а не да иду у друге општине попут Прибоја или Нове Вароши. Пливање је у европским државама део културе, односно како деца науче свој језик тако науче и да пливају – апелује на надлежне Мушкић.

Оно што је сигурно, Пријепољци и Пријепољке  освежење за вреле летње дане и ове године мораће да потраже у околним општинама, јер базен, упркос предизборним обећањима бројних политичара, још увек немамо.

Утиске малишана са кампа погледајте у видео прилогу:

Подели на мрежама

Повезани чланци