Друштво

,

Здравство

,

КОРОНАВИРУС

Пријепољски привредници донирали болници у Новом Пазару 400 комплета постељина

Кластер текстилаца Пријепоља и неки од пријепољских привредника обезбедили су помоћ за Општу болницу у Новом Пазару, која је имала оргомне проблеме претходних дана због великог броја заражених корона вирусом. 400 комплета постељина данас је из Пријепоља послато у Нови Пазар.

Пријепољски привредници кажу да нису заборавили да су њихове колеге из Новог Пазара међу првима притекли у помоћ грађанима и грађанкама Пријепоља погођеним поплавама 2010. године. Тада је у Пријепоље стигла новчана помоћ, бела техника, намештај и покућство. Фирме Емел, Кониг, Биљана Јовановић и Грантекс сашиле су 400 комплет постељина, од материјала у чијој набавци су до сада учествовале фирме Ћатић компани, МИ доо и Дантекс.

Кластер текстилаца Пријепоља се договорио да проследи хуманитарну помоћ Новом Пазару, да им узвратимо јер су они нама помогли када су биле поплаве у Пријепољу. Чули смо се са њима, рекли су да имају све друго осим постељина јер имају велики број пацијената па постељине понекад мењају на сат времена због чега смо се ми договорили да то урадимо – каже Иван Љујић из Кластера текстилаца Пријепоља.

Привредник Елвин Бањица каже да су са разлогом изабрали да донацију пошаљу у Нови Пазар.

Можемо да закључимо, на основу извештавања медија, да је Нови Пазар постао регионални ковид центар, који прима пацијенте и из Сјенице, Тутина и Рашке. Тако да ми овим чином не помажемо само Нови Пазар, већ и околне општине због чега је ова акција регионалног карактера.

Пријепољски привредници су увек радо помагали и својим суграђанима и здравственим установама у свом граду.

Вољни смо и расположени, да сутра ако затреба, упутимо помоћ и помогнемо и нашој болници у Пријепољу – истиче Бањица.

Љујић наводи да су текстилци из Пријепоља и до сада одазивали и помагали у свом граду када су биле потребне маске и све друго.

Волео бих да више не буде потребе да помажемо својим суграђанима и болници, али ако буде, ту смо – закључује Љујић.

Ако у хуманој акцији коју су иницирали пријепољски привредници буде скупљено више новца него што је потребно за израду постељина за новопазарску болницу, биће урађене постељине које ће бити дониране пријепољској болници. Акција ће трајати док има интересовања донатора а број рачуна на који је могуће уплатити новац је 160-8299-11.

Подели на мрежама
Новинарка

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *