Пријепољски спортисти и спортисткиње отпутовали у Ужице на 59. МОСИ

Пријепољски спортисти и спортисткиње отпутовали у Ужице на 59. МОСИ

Пријепољски спортисти и спортисткиње отпутовали су данас у Ужице, где ће од 10. до 14. јула учествовати на 59. Међуопштинским омладинским спортским играма. Ужице, град који  је последњи пут био домаћин  игара далеке  1971. године,  угостиће око 2.500 учесника и учесница са тромеђе Србије, Црне Горе и Босне и Херцеговине.

Екипа Пријепоља је пут Ужица кренула у већем броју него прошле године и биће једна од најбројнијих екипа на 59. МОСИ. Један од разлога су и две нове дисциплине које су од ове године на програму, а то су ватерполо и баскет 3 на 3. Од укупно 18 дисциплина Пријепоље ће имати представнике  у 12, а у већини се очекују добри резултати.

Ми конкретно учествујемо у баскету 3 на 3, јер у односу на прошле године то нисмо имали. Ове године смо пријавили и такмичаре у стрељаштву, у мушкој и женској конкуренцији и у стоном тенису у мушкој конкуренцији. Има нас доста и мислим да су тимови добро састављени. Мислим да можемо да се нађемо међу три најбоље екипе у генералном пласману ове године – очекивања су вође екипе Пријепоља на 59. МОСИ Луке Шуљагића.

За такмичење у Ужицу је пријављено 130 спортиста и спортисткиња, а ту је и 10 тренера и координатора. Вође екипа су се трудиле да у Ужице поведу  што квалитетније екипе, састављене од такмичара из Пријепоља, као  и спортиста и спортисткиња који су рођени у Пријепољу, али играју за друге клубове. Жеља им је да се прикажу у што бољем светлу.

Када је у питању женска одбојка, очекивања су увек велика, али су такође и екипе доста јаке и конкуренција је баш велика. Али, као и увек ми ћемо се потрудити да дамо све од себе и да остваримо што бољи пласман – каже Теодора Брзаковић која ће се такмичити у одбојци и бич волеју.

Рукометаши су прошле године у Колашину освојили сребрну медаљу.

Овогодишња екипа је сигурно јача за 20 одсто у односу на прошлу годину. Тренирали смо добро. Још средином јуна смо кренули са припремама. А што се тиче очекивања, ове године обећавамо да ћемо покушати да освојимо то прво злато у рукомету које нам измиче из године у годину. Надам се да ћемо ове године обрадовати град са том дуго очекиваном златном медаљом – каже пријепољски рукометаш Милош Цмиљановић.

Редовна учесница МОСИ још од 2013. године је Ајлин Бјелак.

Као и сваке године имамо највише амбиције, а то је да освојимо злато. Ове године главни конкурент ће нам бити Рогатица, као и сваке претходне. То нам је и прва утакмица на турниру и то ће бити финале пре финала. Потрудићемо се да узмемо злато и ове године – са великом дозом оптимизма каже Ајлин.

Млађаном Андрији Гарабиновићу ово ће бити други пут да учествује на МОСИ.

Идемо са жељом да победимо сваку утакмицу и сваку екипу. Екипа је углавном састављена од младих момака који играју за КК “Милешевац”, али ћемо бити појачани са три – четири искуснија пријепољска кошаркаша који играју на страни. Млада смо екипа, али ћемо се борити да освојимо неку од медаља – обећава Андрија Гарабиновић.

На прошлогодишњим  МОСИ у Колашину, екипа Пријепоља је освојила 11 медаља, што је било довољно да се освоји шесто место у генералном пласману. Ове година амбиције су веће.

Прошле године фудбалери су отишли без превеликих амбиција, а на крају су освојили прво место. Од њих опет очекујем добар резултат јер имаји одличан жреб. Екипа у малом фудбалу је саставила одличну екипу, рукометаши и рукометашице су одлични. Кошарка је добра тако да заиста мислим да имамо добре екипе. Најважније је изаћи и з групе са добрим пласманом, јер такав је систем. Нема елиминације. победници група директно играју за медаље. Ако успемо да из група изађемо као први, аутоматски се боримо за медаљу. То нам је примарни циљ. Идемо дан по дан па ћемо видети докле ћемо стићи – сматра Лука Шуљагић.

Према речима Шуљагића, за одлазак оволиког броја такмичара на МОСИ потребно је око 2.000.000 динара. Ове године значајна подршка је стигла од компаније „МДГ“ која се потрудила да опреми све учеснике и учеснице.

Обезбеђене су тренерке, мајице, дресови…Ми смо, као Спортски савез и општина, уложили у качкете. Општина је издвојила неопходних 1.500.000 динара за све оно што нам треба. Мислим да ће чак и остати новца. Остало је покрила компанија “МДГ” тако да ћемо у Ужицу бити сјајно опремљени – истиче Лука Шуљагић.

Такмичаре и такмичарке је испред општинског руководства поздравио  члан Општинског већа Санел Дизадревић пожелевши им добре резултате у Ужицу. На 59. МОСИ такмичиће се укупно 321 екипа, 222 у мушкој и 99 у женској конкуренцији.

Подели на мрежама

Повезани чланци