Пријепољско породилиште добило ултразвучни апарат

Пријепољско породилиште добило ултразвучни апарат

Пред сам крај године у пријепољску Општу болницу стигла су два веома вредна апарата. Породилиште је добило модеран ултвазвучни апарат, који је набављен средствима из општинског буџета, док је из средстава Републичког фонда за здравствено осигурање обезбеђен апарат за анестезију.

Ултразвучни апарат набављен је из средстава буџета општине Пријепоље намењених развоју здравства. Од 5, 5 милона, колико је било опредељено за ову намену, 3,5 милона динара искоришћено је за набавку модерног ултразвучног апарата. Он ће бити постављен у породилишту пријепољске болнице, где је током 2021. године рођено 510 беба, што је за 22 бебе више у односу на прошлу годину.Од тога броја 292 су из Пријепоља, 92 из Сјенице, 80 из Прибоја и 43 из Нове Вароши. Апарат ће искључиво бити намењен трудницама.

Према речима др Дробњака преостала средства у износу од око 2 милиона динара биће искоришћена за реновирање просторија. Један део биће утрошен за набавку софтвера за рендген апарат, а један за набавку лабораторијског информационог система  који ће омогућити да се на једном месту добију све информације које се тичу лабораторије. Од Републичког фонда за здравствено осигурање ових дана је стигао апарат за анестезију који ће бити од велике користи анестезиолозима током операција.

Др Дробњак је за наредну годину најавио реализацију још неколико донација које се односе, како на набавку нових апарата, тако и на адаптацију и уређење простора Опште болнице Пријепоље.

Опширније у видео прилогу:

Подели на мрежама

Повезани чланци