Друштво

,

Инфраструктура

,

Образовање

Сала ОШ „Милосав Стиковић“ у Коловрату – Од руине до модерног објекта

Ђаци основне школе „Милосав Стиковић“ у Коловрату часове физичког ће од почетка наредне школске године обављати у потпуно реконструисаној спортској сали. Радови се приводе крају и биће завршени пре рока који је предвиђен пројектом, а то је септембар ове године.

Пут од руине до модерног и функционалног објекта прошла је спортска сала у Основној школи „Милосав Стиковић“ у Коловрату од краја прошле године до данас. Реконструисана је комплетна дворана, мокри  чворови, свлачионице, замењени су олуци и столарија и потпуно обновљена фасада.

Радови су званично започети почетком децембра прошле години и требало је у марту да буду и завршени. Међутим, због актуелне ситуације и због тога што први позив није успео, односно, нисмо имали пријављених извођача радова на првом тендеру, у договору са ЕУ ПРо дат је нови рок до 1. септембра. Оно што је извесно је да ће све бити завршено много раније, јер ево видимо да су радови приведени крају – каже члан Општинског већа општине Пријепоље Едиб Кајевић.

Реконструкција и опремање спортске сале у Основној школи „Милосав Стиковић“  требало би да обезбеди адекватне услове за спортске активности за близу 600 ђака ове школе.

Ко је некада био овде, зна како је изгледала наша спортска дворана. Она је чекала на реконструкцију скоро од саме изградње, неких 40 година. Иако је била у поприлично лошем стању, то није омело наше ђаке да буду добри спортисти. Надам се да ће тај ентузијазам и даље да их држи и да ће ова нова спортска дворана да им значи да и даље буду добри спортисти и да и даље учествују на такмичењима, на којима очекујем и боље резултате – истиче директорка школе Тања Трипковић.

Вредност инвестиције је око 13 милиона 700 000 динара са ПДВ-ом, од којих је 65000 евра обезбедио  развојни програм ЕУ ПРО, а остатак општина Пријепоље. За набавку реквизита у дворани Општина планира да обезбеди додатна средства.

Општина је из свог буџета определила неких 800 хиљада динара за набавку комплетне опреме за ову спортску дворану која је потребна за извођење наставе. Ових дана очекујемо да нам школа достави спецификацију шта је све потребно, а онда ћемо расписати јавну набавку – каже Кајевић.  

Набавком и постављањем опреме, дворана ће бити стваљена у употребу.

У нашој реновираној спортској сали биће заступљени кошарка и одбојка, за које ће бити набављена комплетна спортска опрема. Имаћемо и све гимнастичке справе, као и столове за тенис – каже директорка школе.  

Посао санације спортске сале у Основној школи „Милосав Стиковић“ у Коловрату поверен је прибојским фирмама „Декор инвест“ и „Цинцовић доо“.

Подели на мрежама
Новинарка

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *