Проглашена ванредна ситуација у Пријепољу због надоласка Лима!

Проглашена ванредна ситуација у Пријепољу због надоласка Лима!

Штаб за ванредне ситуације Општине Пријепоље прогласио је ванредну ситуацију на делу територије општине који обухвата месне заједнице Пријепоље, Бродарево, Ивање и Велика Жупа. Ванредна ситуација је уведена због обилних кишних падавина и спровођења оперативних мера заштите и спасавања.

Лим је почео да надолази ноћас због обилних падавина у Црној Гори и до 14 сати је водостај порастао за више од 140 центиметара (са 98 цм у поноћ на 239 цм у 14 часова). Нешто пре 11 сати је пређена граница редовне одбране од поплава од 200 цм, а надлежни очекују да ће у току ноћи вода прећи и коту увођења ванредне одбране од поплава, која износи 300 центиметара. Из Штаба за ванредне ситуације апелују на грађане и грађанке да не прилазе лимским обалама, а нарочито на децу.

Све надлежне службе су у стављене у стање приправности, речено је у Штабу, из којег апелују и на људе чији су стамбени и помоћни објекти у близини Лима да прате стање и предузму на време мере у заштити сопствене имовине. У Шарампову је јутрос почело постављање мобилне баријере за заштиту од поплава.

Подели на мрежама

Повезани чланци