Проглашени победници фото конкурса „Наша општина очима младих“

Проглашени победници фото конкурса „Наша општина очима младих“

На платоу испред Дома културе уприличена је изложба радова фото конкурса „Наша општина очима младих“ који је Канцеларија за младе општине Пријепоље организовала поводом Међународног дана младих. Том приликом уручене су награде ауторима најбољих фотографија.

На фото конкурсу „Наша општина очима младих“, који је трајао од 4. до 11. августа, право учешћа имали су млади од 15 до 30 година, који су могли послати своје фотографије у две различите категорије.

Циљ конкурса је био да подстакнемо све заинтересоване младе љубитеље фотографије да бележењем омиљених места, пејзажа и локалитета у Пријепољу, кроз своје објективе, промовишу културне, историјске и природне лепоте и друге спецфичности наше општине. Учесници конкурса имали су слободу да у складу са задатом темом изразе своје идеје и и споље своју креативност, а инспирацију су могли пронаћи у бројним градским активностима, шетњи по граду, околним или скривеним градским местима – каже координаторка Канцеларије за младе општине Пријепоље Милена Јовановић.

На конкурс је пристигло око 50 фотографија , а одлуку о најбољим радовима донео је  жири у саставу Мирко Малешић, историчар уметности и вајар и Дино Дураковић, графички дизајнер.

Конкурс траје већ неколико година и сваке године је све бољи и бољи тако да ни овај пут није било лако изабрати најбоље. Уметнички изражај младих аутора је. такође, све бољи. Наши суграђани, посебно овако мало млађи, се труде да испуне захтеве конкурса и у томе заиста успевају – каже члан жирија Дино Дураковић истичући да је две најбоље фотографије највише издвојио изражај који није пратио само случајно фотографисање, већ и идеју за концепт њиховог дела.

У категорији „црно бела фотографија“ треће место освојила је Сабина Ровчанин. Друго место припало је Јани Симовић, док је најбољу фотографију направио Василије Цмиљановић. У категорији „природа, улице, објекти“ треће место освојила је Сабина Ровчанин. Друга награда припала је Сари Пушици, док је жири за најбољу прогласио фотографију коју је направила Милица Стефановић.

Сликала сам висећи мост и то када је била јесен. Ухватила сам јесење бије, а желела сам да прикажем емоцију људи који пролазе преко њега. Пошто је он веома стар, хтела сам да да прикажем његову причу. Углавном фотографишем слике у боји. Волим да се играм са природном светлошћу, са сенкама. Желим да ми боја прича причу, да када некоме покажем слику да не морам да објашњавам шта је на слици, већ да на основу боја може сам да закључи – каже добитница прве награде Милица Стефановић.

За све добитнике награде су обезбедили општина Пријепоље и компанија „Ес Комерц“.

Више у видео прилогу:

Подели на мрежама

Повезани чланци