Пројекат реконструкције шеталишта поред Милешевке привремено суспендован

Пројекат реконструкције шеталишта поред Милешевке привремено суспендован

Општина Пријепоље зауставила је активности на спровођењу јавне набавке за извођење радова на реконструкцији шеталишта поред реке Милешевке од парка „Народних хероја“ до ушћа у реку Лим, због поднетог захтева за заштиту права. У којој мери би се реализацијом овог пројекта  променио изглед шеталишта поред Милешевке, разговарали смо са координатором овог пројекта, замеником председника Општине Пријепоље Елвином Бањицом.

У фебруару прошле године из локалне самоуправе стигло је обећање да је у плану реконструкција шеталишта поред Милешевке.  Јавна набавка расписана је половином децембра прошле године, али је суспендована због поднетог захтева за заштиту права.

Приговори су уложени на конкурсну документацију. Комисији за заштиту права у поступцима јавних набавки је 14. фебруара ове године достављена комплетна документација, ми сада чекамо одговор. У случају да буде позитивно у случају Општине, процес ће се наставити и ми ћемо убрзо све наставити. Уколико не буде у корист Општине, онда ћемо ући у измену конкурсне документације и поновити поступак – најављује заменик председника Општине Пријепоље Елвин Бањица.

Пројекат и идејно решење реконструкције шеталишта поред Милешевке урадио је архитекта Небојша Глишић, који је са колегиницом, Пријепољком Шејлом Рондић, такође бесплатно урадио пројектно решење за Парк народних хероја.  

Видели смо да је Парк народних хероја дао свој пуни ефекат, да је пун дјеце и ова стаза је логичан след. Биће то једна компактна целина и ако се узме у обзир пут ка манастиру Милешева који је у истом обухвату. Можемо рећи да ће ово бити један од најлепших делова Пријепоља – обећава Бањица.

Шеталиште поред Милешевке, од моста у Вакуфу до Ушћа, једно је од најатрактивнијих и најчешће коришћених потеза за шетњу и рекреацију. Пројектом је пажња усмерена углавном на стварање простора за игру најмлађих. Изградиће се спортски терени за кошарку, одбојку и тенис. Поставиће се нови мобилијар, јер је постојећи уништен. У плану је и да се посаде саднице више врста воћки, како би деца пратила фазе раста, цветања и на крају конзумирала плодове. Постављање стазе за скулптуре и мултифункционалног амфитеатра такође су део пројекта.

То ће бити једно место културе на отвореном, где ће се одржавати концерти, представе и где ће сви моћи да конзумирају културен садржаје. Осим тога, планирана је и уградња видео надзора, дечијег мобилијара и замена дотрајале расвете и постављање нове у деловима где је није било – каже заменик председника Елвин Бањица.  

Пројектом је предвиђено уређење стазе, која је тренутно у веома лошем стању. Дрворед дуж шеталишта остаће нетакнут.

Овде постоји проблем да је корење дрвореда подигло ниво асфалта, зато је планирана уградња бехатон коцки. Када се год буде дешавао тај проблем, та бехатон коцка ће моћи врло лако да се извади, да се одстрани проблем и да се бехатон коцке врате у првобитно стање – објашњава Бањица. 

Укупна вредност пројекта процењена је на 63.000.000 динара. Средства у износу од 55.000.000 обезбедило је Министарство туризма и омладине, док је 8.000.000 динара за ову намену Општина Пријепоље предвидела овогодишњим буџетом.

Подели на мрежама

Повезани чланци