Пројекти за канализациону мрежу у Ивању и Милешеви готови до краја лета

Пројекти за канализациону мрежу у Ивању и Милешеви готови до краја лета

Израда пројектне документације за изградњу канализационе мреже у шест насеља у Пријепољу у оквиру државног пројекта „Чиста Србија“ била је тема састанка представника и представница локалне самоуправе и фирме „Еко Морава“ која је ангажована на овом пројекту. Очекивања општине Пријепоље су да ће пројектне документације за канализациону мрежу на путу ка Милешеви и насеље Ивање бити завршене до краја лета како би након тога могло да се крене са радовима.

Пројекат „Чиста Србија“ вредан нешто више од три милијарде евра се спроводи у више од 70 општина у Србији. За радове на постројењима за прераду отпадних вода и канализационој мрежи у Пријепољу и Бродареву опредељена су 32 милиона евра и требало би да обухвати око 25.000 корисника.  

То је пројекат који подразумева 60 км канализационе мреже у Пријепољу и подељен је у шест етапа. Једна од етапа је Ивање која обухвата око 30 % планиране канализационе мреже. За сада смо надомак да завршимо Ивање и етапу дуж пута за Милешеву. Надам се да ћемо до краја лета имати сву пројектно-техничку документацију да после можемо ући у договоре са Министарством грађевинарства за извођење тих радова. Остале етапе, Велика Жупа, Коловрат, Раишњево се пројектују и очекујем да ћемо и то имати завршено до краја године, али су нам приоритет Ивање и Милешева – истакао је након састанка председник општине Пријепоље Драго Попадић.

Фирма „Еко Морава“ из Параћина која је ангажована за израду пројектне документације на пројекту „Чиста Србија“, такође ради на пројектној документацији за пет сеоских водовода у општини Пријепоље.

То су водоводи Равне, Јабука, Камена Гора, Хисарџик и Аљиновићи и исокристили смо прилику да разговарамо са њима, првенствено око водовода на Равнама јер морамо да расписујемо набавку и дефинишемо детаље. Свакако је било и разговора о осталим водоводима да завршавамо сву документацију како бисмо могли да кренемо у извођење радова –  додао је Попадић.

На претходном састанку представника општине Пријепоље и представника кинеске компаније ЦБРЦ (Си-Би-Ар-Си) речено је да би радови на пројекту Чиста Србија требало да трају три године и да ће се изводити етапно, док је план локалне самоуправе да са овим државним пројектом увежу и пројекти локалне самоуправе.

Подели на мрежама

Повезани чланци