Промовисан  33. број „Савиндана“ Милешевског културног клуба „Свети Сава“

Промовисан  33. број „Савиндана“ Милешевског културног клуба „Свети Сава“

Нови, 33. број „Савиндана“, годишњака Милешевског културног клуба „Свети Сава“, представио је новинар и књижевник из Пљеваља Рајко Палибрк на промоцији у Дому културе Пријепоље. И ове године Клуб је наградио најбоље ђаке пријепољских средњих школа.

У протеклих годину дана Милешевски културни клуб „Свети Сава“ је остао без петоро верних сарадника: историчара Милића Петровића, протојереја Мила Вуловића, професора Тихомира Левајца, професора доктора Сава Трифуновића и доктора Животе Марковића, те је промоција ревије „Савиндан“ започета минутом ћутања.

Председник Управног одбора Зоран Малешић је у поздравном обраћању подсетио и на друге, како је рекао „праве светосавце“, који су на различите начине допринели да Клуб постоји и испуњава своју мисију дуже од три деценије, попут Дика Лазаревића, Милорада Веруовића, Светислава Жунића, Милинка Милановића и многих других. Малешић се захвалио присутнима истакавши да су, поред сарадника и пријатеља из свих крајева у којима Клуб делује, први пут на промоцију у Пријепоље дошли пријатељи из Краљева, дугогодишњи сарадници и организатори краљевачких промоција „Савиндана“.

Овогодишњи, 33. број Савиндана, представио је новинар и књижевник из Пљеваља Рајко Палибрк, који је истакао да је ово још један камен у прекрасном мозаику којим Милешевски културни клуб, односно људи који га чине, слика духовни лик српског народа.

Захваљујући фирмама „Ожељ“, Веселина Пејовића, „Простор 2000“, Данила Новковића и „Перспектива“, Ратка Тошића, Милешевски културни клуб је традиционално наградио најбоље ученике пријепољских средњих школа.

Награде је уручио Љубомир Шуљагић, члан УО МКК „Свети Сава“, а ове године су их заслужили Един Бјелак из Пријепољске гимназије,  Андријана Пушоњић из Техничке школе и Аделиса Халиловић из Економско трговинске школе. Сви су  одлични ђаци, са запаженим резултатима на  такмичењима од општинског до републичких нивоа. Они су се захвалили Клубу и својим породицама и пријатељима, професорима и школама у којима стичу знање.

На промоцији, коју су водили Александар Минић и Далиборка Малешић из Телевизије Форум, истакнуто је да „Савиндан“ годинама истрајава  захваљујући  сарадницима који пишу своје текстове без хонорара, али и члановима и пријатељима Клуба који донирају средства  потребна за трошкове штампе. Зоран Малешић се захвалио и локалној самоуправи  која је Клуб подржала прошле године на општинском конкурсу, са више средстава него ранијих година.

Подели на мрежама

Повезани чланци