Промовисана „Библиографија радова о нововарошком крају“ Добрила Аранитовића

Промовисана „Библиографија радова о нововарошком крају“ Добрила Аранитовића

У нововарошком  Дому културе у четвртак је промовисана „Библиографија радова о нововарошком крају“ Добрила Аранитовића, у издању Истраживачко-издавачког центра „Стари Влах“, из  Београда. Добрило Аранитовић је најплоднији и најиновативнији библиограф у Србији, са бројним делима. Његове библиографске јединице су прецизне, информативне и богатог садржаја, уз ауторски и предметни именски регистар – казала је Бојана Вукотић, библиотекар саветник Народне библиотеке Србије на промоцији.

Нововарошка „Библиографија“, са 1791 библиографском јединицом, подељена у осам поглавља, подстиче друге ауторе, пре свега у завичајној библиотеци, да наставе истраживачки рад, да пронађу публикације које „нису виђене“, а поменуте су, да бележе све што се тиче нововарошког краја, али и да за фондове обезбеде дигиталне копије.

Овакав трајни документ и личну карту краја има само 13 општина у Србији. Наглашавајући да нема саврешене библиографије,  Добрило Аранитовић је указао да млађе снаге треба да се подухвате и раде на свему што је њеном аутору било недоступно или што је пропустио

Књига је штампана захваљујући групи ентузијаста окупљених око Истраживачко-издавачког центра „Стари Влах“ из Београда а који воде порекло из Нове Вароши. На промоцији су најављени њихови наредни пројекти као и изградња Културног центра, са библиотеком и галеријом у Новој Вароши.

Шта Више у видео прилогу:

Подели на мрежама

Повезани чланци