Прва седница Привременог органа општине Пријепоље – престанак мандата представника скупштинске и извршне власти

Прва седница Привременог органа општине Пријепоље – престанак мандата представника скупштинске и извршне власти

Чланови Привременог органа општине Пријепоље одржали су прву седницу овог тела на којој је усвојен Пословник о раду, решења о престанку мандата одборника и одборница Скупштине општине и представника досадашње скупштинске и извршне власти. Разматране су и две допунске тачке везане за рад Јавног комуналног предузећа „Лим“ и Центра за социјални рад у Пријепољу.

На првој седници Привременог органа општине Пријепоље који чине председник Изудин Шантић и чланови Предраг Чичић, Станко Кијановић, Драго Попадић и Александар Вујичић донесен је Пословник којим је дефинисан рад овог тела и изабран секретар Привременог органа. Ове послове обављаће Кенан Фазлић, досадашњи заменик секретара Скупштине општине. Такође, на седници су једногласно усвојена решења о престанку мандата одборницима и одборницама Скупштине општине, председнику, секретару и заменику секретара скупштине општине. Затим и решења о престанку мандата председника општине, заменице председника општине и чланова Општинског већа, а дужности су разрешена и два помоћника председника општине Пријепоље. Пет чланова привременог органа,како је усвојено биће на сталном раду.

Ово је један тим који ће до конституисања нове власти након избора заказаних за 17. децембар, водити ову општину и обављати све тзв. текуће и неопходне послове. Који су то послови, нису ничим дефинисани, али ћемо се ми трудити да у нашем вршењу ове власти не зауставимо ствари. Видели сте да смо донели две важне одлуке које се тичу обезбеђивања простора за ЈКП „Лим“ и Центар за социјални рад. Радићемо текуће и неодложно, а покушаћемо да и нешто ново доведемо до неке фазе да буде спремно за неку нову власт. Ми ћемо наставити и редовне активности са грађанима. Данас је дан када нам долазе грађани и покушаваћемо да решавамо њихове проблеме – истиче председник Привременог органа општине Пријепоље Изудин Шантић.  

На седници су разматране и две додатне тачке. Прва се тицала формирања комисије за примопредају купљеног земљишта за потребе смештаја механизације ЈКП „Лим“. Усвојен је предлог да комисију чине Весна Новосел, Зијад Иглица и Рахим Ровчанин. Формирана је и комисија за спровођење даље процедуре и адаптацију купљене зграде Клуба војске у Валтеровој улици за потребе Центра за социјални рад у Пријепољу, а чиниће је Жељко Дучић, Сандра Бујак и Анита Башовић.  

Такође је саопштено да је Пословником о раду дефинисано да седнице Привременог органа буду отворене за представнике и представнице медија.

Подели на мрежама

Повезани чланци