Прве казне за бацање смећа на дивље депоније у Пријепољу

Прве казне за бацање смећа на дивље депоније у Пријепољу

Након више година, комунални инспектори општинске управе Пријепоља написали су две казне за одлагање смећа на недозвољеном месту. Да ли ће финансијско кажњавање несавесног понашања, коначно утицати на свест грађана и променити досадашњу лошу праксу да сваки поток и увала постану дивља депонија.

Иако је јесенас на територији општине Пријепоље уклоњено 29 дивљих депонија и за то потрошено преко пет милиона заједничких средстава Министарства за заштиту животне средине и локалне самоуправе, неке од депонија су опет почеле да ничу на очишћеним површинама. Једна од таквих је и депонија код Беговог моста, код које су након дуго година написане две казне од по 10.000 динара за недозвољено одлагање смећа.

Ми смо јесенас очистили ту депонију, верујте, да је безмало опет у истом стању. Једноставно, морамо да апелујемо на грађане да то више није дозвољено понашање и кога год да ухватимо да баца смеће биће кажњен. Уложили смо много да очистимо град колико смо стигли и могли и настављамо ту акцију и даље, али све то пада у воду ако несавесни грађани на истим тим локацијама наставе да раде то што им је најлакше, а то је да баце смеће кроз прозор – истиче председник општине Пријепоље Владимир Бабић.  

Бабић додаје да је потребно да у спречавању несавесног и непрописног понашања учествују сви и апелује на суграђане и суграђанке да пријаве овакве случајеве општинским инспекцијама, а то, како каже, не чине, чак и када имају доказе. 

Подели на мрежама

Повезани чланци