Први меморијал „Сеад Хаџифејзовић Бели“ одржан у Пријепољу (ВИДЕО)

Први меморијал „Сеад Хаџифејзовић Бели“ одржан у Пријепољу (ВИДЕО)

Први меморијални турнир „Сеад Хаџифејзовић Бели“ одржан је у сали Основне школе „Свети Сава“ у Бостанима. Учествовали су одбојкашки клубови „Борац“ из Чачак, „Србијанка“ из Ваљева, „Београд“ и „Бамби Волеј“ из Пријепоља а најбоље на турниру биле су одбојкашице из Београда.

У школи у Бостанима одржан је, први пут, меморијални турнир посвећен Сеаду Хаџифејзовићу Белом, по речима многих, једном од најбољих пријепољских одбојкаша, тренеру и спортском новинару, који је, након дуге и тешке болести,  преминуо 2005. у 43. години живота у Сарајеву.

Суад Хаџифејзовић Бато

„У ситуацији када је био јако болестан одбојка га је вратила у живот. Он је живео за одбојку и умро је у одбојци. Није се предавао никад“ каже Сеадов брат Суад Бато Хаџифејзовић.

Турнир су организовали Сеадови саиграчи и пријатељи а технички организатор је Одбојкашки клуб „Бамби Волеј“. Помогли су бројни спонзори а овај пут изостала је помоћ локалне самоуправе.

И када више није могао да активно игра одбојку, Сеад Хаџифејзовић Бели остао је у спорту, као тренер и новинар. У Полимљу је био хонорарни сарадник и технички уредник, а по одласку у Сарајево постао је део редакције Авазовог „Спорта“, тада најчитаније спортске новине у Босни и Херцеговини. Осим новинарства, Сејо је наставио да се бави тренерским послом. Према речима спортског новинара из Сарајева Синана Синановића, као и у пријепољској, оставио је неизбрисив траг и у босанској одбојци.

На отварању турнира кратак, али садржајан, историјат пријепољског спорта, а одбојке пре свега, дао је Улвија Мушовић. О Сеју је говорио пријатељ и колега из „Полимља“ Милан Цмиљановић, док је турнир отворила председница Скупштине општине Стана Марковић. Полуфиналне утакмице, игране у преподневним терминима, завршене су идентичним резултатом 3 према 1 у сетовима. У утакмици за треће место „Србијанка“ је, са 2 према 0, савладала „Борац“, док су се у финалу састали „Београд“ и „Бамби Волеј“. Гошће из Београда славиле су са 3 према 0. Иначе, тренер „Београда“ је Пријепољац Дејан Крповић, а за ови екипу наступа и Пријепољка Тамара Крповић. Сребрне медаље и пехар за друго место, одбојкашицама „Бамби Волеја“ уручио је председник Спортског савеза Милован Милићевић.

Златне медаље одбојкашицама „Београда“ уручивао је Сејов братанац Ирфан, а пехар за прво место брат Суад Бато Хаџифејзовић. Спортски новинар из Сарајева Синан Синановић уручио је пехар најбољој играчици на турниру Тамари Стефановић, одбојкашици победничке екипе.

 

Подели на мрежама

Повезани чланци