ПУ Пријепоље – за неколико дана у зонама школа регистрована 203 прекршаја

ПУ Пријепоље – за неколико дана у зонама школа регистрована 203 прекршаја

У циљу очувања безбедности деце у саобраћају полицијски службеници Одељења саобраћајне полиције Полицијске управе Пријепоље, спроводе акцију под називом „Школа“. За свега неколико дана откривена су 203 прекршаја на подручју које покрива ова полицијска управа.

Поред појачаног присуства полицијских службеника у зони сваке школе и превентивног деловања према учесницима у саобраћају, полицијски службеници Одељења саобраћајне полиције  спроводе и мере појачане контроле саобраћаја. Њихово присуство у зонама школа од почетка школске године, већ је дало разултате.

За свега неколико дана откривена су 203 прекршаја на подручју Полицијске управе Пријепоље. Од тога 104 прекршаја прекорачења дозвољене брзине кретања возила, један прекршај непропуштања пешака, 27 прекршаја непрописног паркирања, четири прекршаја невезивања сигурносног појаса, четири прекршаја употребе мобилног телефона за време вожње и 63 остала прекршаја из области безбедности – каже заменица командира саобраћајне полицијске испоставе Пријепоље Марија Новаковић.

Због забрињавајућих података у претходном периоду, из Полицијске управе Пријепоље упућен је апел свим учесницима у саобраћају, а посебно возачима, да буду што одговорнији.

Саобраћајна полиција ће и у наредном периоду наставити са строгим мерама појачане контроле свих учесника у саобраћају. Стога апелујемо на све возаче да поштују саобраћајне прописе и да нарочито о брате пажњу у зонама школа, јере поштовањем прописа дају директан допринос унапређењу безбедности деце у саобраћају – истакла је Марија Новаковић.

Акција „Школа“, осим надгледања саобраћаја, укључује и едукацију најмлађих. Тако ће у току месеца септембра у свим основним школама на подручју општине Пријепоље бити организована предавања ученицима и ученицама првог разреда на тему безбедног учешћа деце у саобраћају.

Подели на мрежама

Повезани чланци