„Пуковник птица“ побрао симпатије пријепољске публике

„Пуковник птица“ побрао симпатије пријепољске публике

Чланови Аматерског позоришта Дома културе представили су се многобројној пријепољској публици једном од најигранијих и најнаграђиванијих  представа  са подручја Источне Европе „Пуковник птица“, бугарског драмског писца Христа Бојчева.

Сатирични комад бугарског писца на трагикомичан начин прати причу шест лудака у једном напуштеном манастиру, у азилу за душевно оболеле, где покушавају да нађу излечење. Комад говори о утопизму и људским судбинама, о томе колико су људи спремни надањима и колико су спремни да чекају.

Редитељски првенац младог глумца из Пријепоља, који живи и ради у Сарајеву, побрао је симпатије многобројне пријепољске публике која је могла да ужива у извођењу седмочлане екипе искусних и младих аматерских глумаца из Пријепоља. Дуг аплауз на крају представе и пуна сала Дома културе били су потврда да су редитељ Дени Мешић и глумачка екипа урадили добар посао и да за културу у Пријепољу долазе бољи дани.

Избор музике за представу поверен је Дамиру Рондићу, сценографија је дело Микајла Чпајака и Душка Адамовића, док костимографију потписују Ивона Булатовић и Вера Лојаница.

Подели на мрежама

Повезани чланци