Представа „Пуковник птица“ успешна на фестивалу у Бајиној Башти

Представа „Пуковник птица“ успешна на фестивалу у Бајиној Башти

Сатирични комад бугарског писца Христа Бојчева „ Пуковник птица“ на фестивалу аматерских позориришта у Бајиној Башти побрао је симпатије како публике, тако и жирија, па се пријепољски глумачки ансамбл вратио са три награде.

Ја сам добила награду за најбољу епизодну улогу, Ивона Булатовић и Вања Лојаница су добили награде за најбољи костим, док су Душко Адамовић и Микаjло Чпајак добили награду за најбољу сценографију – каже Софија Рвовић, глумица аматерског позоришта Дома културе у Пријепољу.

Она додаје да представа генерално има врло занимљиву причу, интересантну публици.

Ја тумачим лик Пепе Антонове и ми се сви налазимо у психијатријској установи, мада ми тога нисмо свесни. Када пуковник устане, ми почињемо да живимо једну сасвим нову фантазију и постајемо војници – описује Софија.

Рад на представи „Пуковник птица“ за ансамбл аматерског позоришта Дома културе представљао је право задовољство, пре свега због посвећености редитеља, од кога су сви доста научили, каже Софија. Она додаје да су сви на сцени живели своје улоге тих сат времена и на најбољи начин изнели карактере својих ликова.

Глумачка поставка представе „Пуковник птица“ очекује добар пласман и на Фестивалу аматерских позоришта Западне Србије, који се ове недеље од 20. до 27. маја одржати у Пријепољу.

Фестивал ће у понедељак отворити „Безимена представа“ гимназије „Свети Сава“ из Пожеге, док је представа „Пуковник птица“ на програму у среду вече. У уторак је на програму „Студенткиња“ из Прибоја, у четвртак „Народни посланик“, а у петак „Хамлет у селу Мрдуши Доњој“. Викенд је резервисан за представе „Херој нације“ и „Блиски странци“. Све представе почињу у 20 сати, а цена улазнице је сто динара.

Подели на мрежама
Новинарка

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *