Путеви проходни, без струје и даље око 1400 домаћинстава у Пријепољу

Путеви проходни, без струје и даље око 1400 домаћинстава у Пријепољу

Снег који је падао за викенд узроковао је доста потешкоћа у одржавању магистралних и локалних путева, али и прекиде у снабдевању електричном енергијом у Пријепољу. Сви путеви су тренутно проходни, али без струје је још увек око 1400 домаћинстава у Косатици, Каменој Гори, Тоцима, Лучицама и део домаћинстава ка Сопотници. Саобраћај на барској прузи је и даље у прекиду због оштећења на контактној мрежи.

Тежак и мокар снег за викенд је у пријепољским селима додатно повећао висину снежног покривача  која тренутно износи од 30 до 70 центиметара. У већини села и приградских насеља у недељу је било прекида у напајању електричном енергијом, а поједина села су и данас без струје. Већину сеоских путева мештани су прочистили тракторима и возама, док су нам се председници Савета МЗ Јабука и Камена Гора пожалили да више немају нафте за одржавање путева ка засеоцима.

За викенд су издати налози за чишћење  свих путних праваца који су у надлежности локалне самоуправе: Железничка станица -Залуг, Шарампов – Ивање, преко Раишњева, Коловрат – Сељашница – Рикавци и пут ка Виницкој одржава  ДОО “Лабуд плус”. Снег са путних праваца Јабука – Горње Бабине, Баре – Камена Гора и Бегов мост, преко Бјелобаба, до Каћева  током викенда чистила је фирма “Кип Коп Дивац”. Путни правац Каћево, од Шумарске куће, преко Милошевог дола и Карауле до Аљиновића од снежних наноса чистила је Радња за сечу дрвећа, промет и припрему градилишта “Гинко плус”.

На магистралним путевима које одржавају „Путеви Ужице“ за викенд су имали доста посла, како на уклањању снега тако и на уклањању делова дрвећа и грања које је попадало на коловозе. Путеви су тренутно проходни, на снази је трећи степен приправности и ангажовано је 75% механизације, а на коловозима се задржало до пет центиметара снега. Чисте се 24 сата и посипају чистом соли, речено нам је из ове фирме. 

Невреме је условило и прекид саобраћаја на барској прузи, где је снег изазвао оштећења на контактној мрежи и нестанак напона на четири локације које се тренутно санирају. Одрон код тунела на Златибору је рашчишћен и у „Инфраструктури железнице Србије“ очекују успостављање саобраћаја у току данашњег или сутрашњег дана.

Више о стању у сеоским месним заједницама у Пријепољу погледајте у прилогу:

Подели на мрежама

Повезани чланци