Радничке спортске игре почињу 27. маја – и ове године ван ОРСИ-ја

Радничке спортске игре почињу 27. маја – и ове године ван ОРСИ-ја

Радничке спортске игре ће бити отворене у понедељак, 27. маја, најавили су на конференцији за медије представници Општине Пријепоље и Спортског савеза Пријепоље 2020. Ни ове године неће се одржати на ОРСИ-ју, чија санација још увек није ни започета, скоро две године након оштећења.

„Радничке спортске игре представљају симбол духа заједништва и спорта у нашој општини и не огледају се само у материјалним наградама и пехарима већ у вредностима здравог живота и једнакости“, рекао је Санел Диздаревић, члан Општинског већа задужен за спорт, на конференцији за новинаре на којој је најављено одржавање игара.

Игре ће званично бити отворене у понедељак, 27. маја, када ће почети и прва такмичења, најавио је Лука Шуљагић, генерални секретар Спортског савеза Пријепоље 2020. Висина котизација и спортови остају исти, уз једну нову дисциплину – обарање руке, каже Шуљагић. Додаје и да се пријава екипа може извршити до 24. маја у 17 сати, када ће бити одржан жреб.

Иако су симбол Радничких игара, оне ни ове године неће бити одржане на теренима ОРСИ, оштећеним након реконструкције Шарамповског моста и поплава из новембра 2022. године. Диздаревић најваљује да ће се игре наредне године вратити где и припадају и да ће ОРСИ добити нови изглед. Тамо ће бити пребачен мини-пич терен, који се мора изместити због изградње нове котларнице на биомасу, а очекује се и помоћ Удружења Пријепољаца из Београда на уређењу кошаркашког терена.

Ово ће бити трећа година за редом како се у Пријепољу одржавају Радничке спортске игре, након обнављања ове традиције 2022. године. Пре тога, направљена је пауза дуга читаву деценију. Прошле године највише екипа било је пријављено за такмичење у малом фудбалу, затим у баскету 3 на 3, а потом у мушкој и женској одбојци. Уз надвачење конопца такмичења су се одиграла и у шаху и стоном тенису. Ове године планирано је да Радничке игре трају око десетак радних дана, а све ће зависити од броја пријављених екипа и временских услова.

Опширније у видео прилогу:

Подели на мрежама

Повезани чланци